Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar melding

Siste strofe i forestillingen om «Hilde», «Camilla» og de andre elevene på skolen. FOTO: Eirik Palm

Klar melding

Det ble en travel lørdag for musikere, skuespillere og rekvisitører på kulturhuset.

„„Lørdag hadde elevene i Longyearbyen skole ikke mindre enn to forestillinger med «Stopp! Ikke mobb!», en musikal som belyser nettopp mobbeproblemet.

Hildes verden
Gjennom sang, dans, fortelling og skuespill tok de publikum med inn i «Hildes» verden, fra situasjoner i skolehverdagen til erting, tekstmeldinger, mobbing, bank, fortvilelse og oppgjøret.

«Hilde» er en vanlig elev som etter hvert blir offeret til «Camilla», lederen i gjengen. Sistnevnte begynner å kalle «Hilde» en smiskegeit, får andre elever med seg, og etter hvert utarter det til ren mobbing. Da det går så langt at Hilde ønsker å slutte på skolen, hentes de tilbake til virkeligheten. Skamfulle kommer de for å be om forlatelse, og det ender heldigvis godt.

Hedret for innsatsen
Elevene har over lengre tid jobbet med stykket. Mens dansere, sangere og skuespillere har øvd på trinn og tekster, har en annen gruppe laget rekvisittene til forestillingen.

Lørdagen var den store dagen, og det var naturligvis en gjeng med slitne og glade elever som ble belønnet med kraftig applaus etter at siste strofe var over og de kunne bukke for publikum i kultursalen.

Nøkkelord

Se bildet større

Det kulminerer med at «Hilde» blir banket opp. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Det vanket heder og roser etter en travel lørdag med to forestillinger. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!