Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Godt over en million kroner til TV-aksjonen

Unisstudentene på vei ut søndag. Fra venstre, Birgitta Saue Martinssen, Marie Westvik, Sofie Bernhardsen og Maja Bernhoft. FOTO: Hilde Røsvik

Godt over en million kroner til TV-aksjonen

Svalbard topper igjen giverstatistikken per innbygger og har samlet inn til sammen over en million kroner til TV-aksjonen og Røde Kors.

Tekst:

Publisert:

Ivrige bøssebærere toget ut i flokk og følge fra post og bankbygget klokken tre søndag ettermiddag. Etter to uker med stor innsats i hele byen er det endelig aksjonsdag. Det er fra før av samlet inn penger på en rekke arrangement på Longyearbyen skole, i barnehagene, konsert i Svalbard Kirke, vask i Sysselmannsgarasjen, bollesalg og kakeauksjon på butikken, lyslenke til Varden, salg av stemorsblomster og en rekke private initiativ.

Bøssebærere
Alle konfirmantene stilte opp som bøssebærere. Det gjorde også fire Unisstudenter.

– Det er så lite innsats som skal til så det skulle bare mangle at vi ikke kunne bidra, sier Birgitta Saue Martinsen. Marie Westvik sier at hun har vært bøssebærer hvert år i Trondheim der hun kommer fra.

Vigdis Jensen er bøsseansvarlig. Hun deler ut bøsser, registrerer og gir de som har møtt opp hver sin rode de skal gå i byen. En voksen går alltid sammen med barna.

Fjerdeklassingene Suma Aamot og Tiril Hermansen går med bøsse for aller første gang i år. De er de siste som går av gårde denne ettermiddagen.

– Det er ganske spennende og gøy. Vi går med bøsse fordi vi synes det er viktig å støtte de som er i krig og så er TV-aksjonen en viktig sak, sier Tiril.

Tall
Det endelige tallet for innsamlingen er ikke klart når Svalbardposten går i trykken. Men det foreløpige innsamlete totalbeløp for Svalbard er på 1.012.860 kroner. Det vil si 441.28 kroner per innbygger.

– Det er litt vanskelig å si hva vi ender opp på for det kommer stadig inn mer penger, sa Anne Lise Klungseth Sandvik mandag morgen. Bøssa fra Ny-Ålesund, og bidragene fra Hopen og Bjørnøya er ikke registrert i banken enda. Svalbardfolk som har gitt sine bidrag elektronisk er heller ikke med i totaltallet.

Aksjonsleder Anne-Lise Klungseth Sandvik er fornøyd etter flere ukers intenst arbeid for TV-aksjonen.

– Jeg må si at jeg nå er både litt matt og slått ut, men jeg er selvfølgelig kjempefornøyd. Dette er veldig godt gjort av dette lille samfunnet. Her handler det ikke bare om betalingsevne, men like mye om betalingsviljen, sier hun.

Nøkkelord

Se bildet større

Fjerdeklassingene Tiril Hermansen til venstre og Suma Aamot står klar med bøsser utenfor banken. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Aksjonsleder Anne Lise Klungseth Sandvik. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!