Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Beinhard avslutning

Deltakerne må være gode og varme før de kan starte den tøffe treningen. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Beinhard avslutning

Polarpuls har avsluttet sesongen før sommeren med bootcamp og strandfest, men ingen av friskusene var tøffe nok til å hoppe i havet foran journalisten.

„Etter å ha trent sammen hele vinteren har Polarpuls arrangert en knallhard treningsuke som en oppvarming - eller nedtelling - til sommeren.
– Dette er en perfekt dag for utendørs trening med paller, tau, bildekk og drivtømmer, mener Trine Krystad, som sitter i styret til Polarpuls. Bootcampen varte fra fredag til torsdag i forrige uke, og ble arrangert i samarbeid med trener Lone Stenseth.

Av henne har de fått planer og tips og triks for ferietrening. Hun har blant annet arrangert trening med step og challenge-timer utendørs, i tillegg til workshops med kettlebell.
– Dette ser man sjelden på Svalbard, sier Krystad.

Stinn brakke

– Dette handler om å kose seg. Vi leker og har det moro, og smilet er aldri langt unna, forteller Krystad. Det har vært stinn brakke hele uka, gjennom alle de tolv treningsøktene. Mange har vært med på alle treningstimene, men hver økt har dratt mellom 15 og 30 deltagere. I tillegg har de hatt to workshop-timer.

– Det viser jo at folk har lyst til å trene, og at det motiverer folk å få en profesjonell instruktør, påpeker Krystad. Stenseth har vært med på flere lignende arrangement av Polarpuls tidligere.

Flere menn

Vanligvis er det mest damer på treningene i Polarpuls, men en del menn har slengt seg med på treningsuka.
– Dette er ikke noen fisefin pysetrening, her er det hardkjør hele tida. Det er vel det gutta har innsett, mener Tone Terjesen, som trives svært godt på bootcamp før ferien.
– Eller kanskje de ikke har turt å bli med før nå? ler hun.

Ville ikke hoppe i vannet
Det hele blir avsluttet med strandfest. Her fikk deltagerne god mat og drikke, i tillegg til arktisk spa med ansiktsbehandling.
– Vi leker ikke strandfest, spøker Stenseth. Friskusene fikk også tilbud om å starte kvelden med et iskaldt bad i havet etter trening, men grunnet lavvann var ikke dette spesielt fristende for noen av tøffingene i Polarpuls.

– Champagne er nok mer fristende enn et arktisk bad i kveld, mener Krystad, som dagen etter forteller at flere av friskusene hoppet i havet da vannet steg og journalisten var gått.

Spesiell avslutning

I motsetning til andre bedrifter og foreninger, som gjerne avslutter året med et restaurantbesøk eller andre begivenheter, ville Polarpuls gjøre sesongavslutningen mer spesiell.
– Vi har treningsøkter og arktisk beachparty. Etter all denne treningen er vi alle skikkelig sultne, og høye på endorfiner. Her er det bare godt humør, sier Krystad.

Se bildet større

Trine Krystad og Einar Bue koser seg på bootcamp. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!