Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Alle får si sin mening

Mikaela Dasilva og Ingeborg Runde inviterer alle til Sentrumsfest lørdag for å si hvordan de vil at sentrum skal se ut i fremtiden. FOTO: Hilde Røsvik

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Tekst:

Publisert:

Hvem som hadde ideen med å invitere inn til fest er de litt usikre på, men Mikaela Dasilva og Ingeborg Runde er glade for å kunne invitere alle i Longyearbyen. Temafesten skal handle om sentrumsplanen. Parkeringsplassen stenges, det blir satt ut benker og bord og tent bål. Så blir det gratis suppe og kakao til alle.

– Vi vil prøve å engasjere så mange som mulig. Hvis noen har tanker om hvordan de har lyst til å ha det i sentrum så er det mye lettere å si sin mening når det ikke blir så stivt i et møte. Alle får en stemme, forteller Mikaela ivrig.

Workshop

Inne på Rabalder skal det sitte politikere og noen fra ungdomsrådet som skal svare på spørsmål og som man kan komme med forslag til. Inne på ungdomsklubben blir det collage-verksted for barn og installasjons-verksted for ungdom i samarbeid med Kunsthall Svalbard. Hensikten er å gi barn og unge inspirasjon til uttrykke hva de ønsker. Kanskje blir det en punktliste, en installasjon eller en tegning. Her er det bare fantasien som setter begrensningene. Resultatet skal legges fram på det åpne høringsmøtet om den nye sentrumsplanen om en måneds tid.

– Det blir enklere å si hva som er bra for alle i Longyearbyen på denne måten, mener Mikaela som også er arrangementsansvarlig sammen med Chawapon Philuek, som ersyk når intervjuet blir tatt.

Bli hørt

Ingeborg Runde er barn og unges talsperson og ugdomskoordinator i Longyearbyen lokalstyre. Hun mener dette er en fin måte å engasjere de unge på.

– Barn og unge har en rett til å bli hørt i slike planprosesser. Vi voksne må legge til rette for at de skal bli hørt. Barn og unge i Longyearbyen bruker sentrum ganske aktivt derfor er det helt naturlig å spørre dem hvordan de vil ha det her, sier Runde.

Denne måten å engasjere flere på er ny, så vidt de to vet. Arrangementskomiteen oppfordrer til å fylle parkeringsplassen med “byliv”, alt fra salgsboder til informasjonsstand eller underholdning. Alle er velkommen, både innbyggere, besøkende og næringsaktører.

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!