Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Spent trio klar med fersk CD

Svalbard Kirkes Trio er tilbake i Longyearbyen med rykende fersk CD. Fra venstre, sokneprest Leif Magne Helgesen, diakoniarbeider Torunn Sørensen og Espen Klungseth Rotevatn. Organist Jovna Zakharias Dunfjell(framme) var en av flere musikere som var med på albumet. FOTO: Hilde Røsvik

Spent trio klar med fersk CD

En fornøyd gjeng er tilbake etter CD-lansering i Oslo. Rundt hundre personer var med på slippfesten av «Det blå loftet» på den brune puben Asylet på Grønland.

Tekst:

Publisert:

– Det var masse folk og god stemning. Kjekt at det kom så mange svalbardfolk, sier sokneprest Leif Magne Helgesen.

På Asylet fortalte plateprodusent Erik Hillestad fra Kirkelig Kulturverksted litt om prosjektet og om hvorfor de valgte å gå inn i det.

Trioen som består av sokneprest Leif Magne Helgesen, Torunn Sørensen og Espen Klungseth Rotevatn framførte fem låter sammen med musikerne Jovna Zakharias Dunfjell og Hans-Gunnar Skreslett som også har medvirket på CDen.

Arktisk messe
Det er sokneprest Leif Magne Helgesen som har skrevet tekstene til sangene på CDen. De andre medlemmene i trioen har skapt melodiene til prosjektet. Sammen med musikere danner de en messestruktur på albumet. Den ferdige CDen og musikken fikk de høre for første gang da de kom til Oslo.

– Det var veldig kjekt å høre det ferdige produktet. Å jobbe med tonsetting er noe helt annet enn å jobbe med det verbale, sier Torunn Sørensen.

Svalbardnatur

Albumet ble spilt inn i Gruve 3 i Longyearbyen i slutten av april i år. Det røffe uttrykket og klangbildet gruva gir er de godt fornøyd med.

– Hva ønsker dere å formidle?

– Det er både det sårbare livet i naturen med de klimaendringene vi ser nå og det sårbare livet oss mennesker i mellom. Så er det en sterk håpsdimensjon i tekstene, som forteller om muligheten vi har til å gjøre noe som har betydning for fremtiden, sier Helgesen.

Tekstene gjenspeiler mye av Svalbards natur, og Helgesen mener at folk vil kjenne seg igjen i det poetiske landskapet.

– Is og kulde er ikke negativt. Jorden trenger et kaldt Arktis. Det er også mye lys i mørketida, i den lange natta vi nå er inne i, sier soknepresten.

CDen er lagt ut for salg både i kirka, i Svalbardbutikken og på museet. Nå håper de at albumet kommer til å bli spilt både rundt i de ulike hjem og på eteren, og at folk fanger opp budskapet.

– Det blir spennende å se om musikken og tekstene får liv og egne vinger til å sveve videre, sier soknepresten.

Se bildet større

Trangt om plassen. Rundt hundre personer kom på slippfesten på Asylet. FOTO: Per-Anders Rosenkvist

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!