Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lek og læring på fotballbanen

Remy Uteng fra Norges Fotballforbund (NFF) viser de unge fotballspillerne hvordan de skal sparke ballen med presisjon. FOTO: Hilde Røsvik

Lek og læring på fotballbanen

Som nyutslepte kalver på grønt gress, sprang ivrige fotballspillere rundt på grusbanen og i ballbingen utenfor skolen denne helgen.

Tekst:

Publisert:

Over 50 barn fra første til niende klasse var med på TINE fotballskole i regi av Svalbard Turn. De hadde hyret inn to trenere fra Norges Fotballforbund (NFF), Remy Uteng og Bo Folke Gustavson for anledningen. Trenerne hadde med seg et opplegg med varierte aktiviteter for ungene.

– Her er det topp motivasjon. Ungene er superivrige og det er fantastisk artig å trene med dem. De er flinke til å høre etter og tar instruksjonene vi gir dem, sier Remy Uteng fra NFF mens han går bort til ventende spillere.

Flere trenere
Sammen med flere frivillige trenere var det full fart tre dager til ende. Ivrige fotballspillere har fått nyttige tips og lært nye triks ute på banene, mens de fleste foreldre kanskje har sett mest fotball på TV denne helgen.

Tiril Hermansen har vært med alle de tre dagene og har fått et helt nytt syn på fotball. Hun viser hva slags posisjon foten må ha for å treffe i riktig retning med ballen.

– Før likte jeg ikke fotball noe særlig, men nå elsker jeg det, sier hun med et stort smil før hun parkerer sykkelen, tar ballen under armen og springer bort for å starte dagens trening.

De tre jentene Ane Løvberg, Embla Abild og Åse Jensen er også godt fornøyd med opplegget. De har lært masse.

På sidelinja
De yngste fotballspillerne på Svalbard får ikke delta på kamper og cuper som andre barn på fastlandet, derfor er det ekstra stas med fotballskole. Veronica Nylund er mamma til tre av dem som var med i helgen. Hun sier at ungene har gledet seg til dette lenge.

– Det er kjempebra at det kommer profesjonelle folk hit og holder fotballskole. Det øker motivasjonen. Det er et bra opplegg og god kvalitet på tilbudet. Ungene blomstrer også opp når de får komme ut av hallen og spille, sier hun.

På banene er fire grupper i sving, fordelt etter alder. Hver gruppe driller på ulike ferdigheter. Første økta søndag er det de aller yngste som trener. Etter lunsj er det de eldre fotballspillerne sin tur.

Se bildet større

Ivrige fotballspillere rundet kjeglene uten problem. I midten Aleksander Nordtømme og Abel Nylund. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Varg Aleksander Eide (7) dribler seg gjennom kjeglene. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Tre glade jenter på vei til siste fotballtrening denne helgen. Fra venstre, Ane Løvberg, Embla Abild og Åse Jenssen. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!