Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lek og læring på fotballbanen

Remy Uteng fra Norges Fotballforbund (NFF) viser de unge fotballspillerne hvordan de skal sparke ballen med presisjon. FOTO: Hilde Røsvik

Lek og læring på fotballbanen

Som nyutslepte kalver på grønt gress, sprang ivrige fotballspillere rundt på grusbanen og i ballbingen utenfor skolen denne helgen.

Tekst:

Publisert:

Over 50 barn fra første til niende klasse var med på TINE fotballskole i regi av Svalbard Turn. De hadde hyret inn to trenere fra Norges Fotballforbund (NFF), Remy Uteng og Bo Folke Gustavson for anledningen. Trenerne hadde med seg et opplegg med varierte aktiviteter for ungene.

– Her er det topp motivasjon. Ungene er superivrige og det er fantastisk artig å trene med dem. De er flinke til å høre etter og tar instruksjonene vi gir dem, sier Remy Uteng fra NFF mens han går bort til ventende spillere.

Flere trenere
Sammen med flere frivillige trenere var det full fart tre dager til ende. Ivrige fotballspillere har fått nyttige tips og lært nye triks ute på banene, mens de fleste foreldre kanskje har sett mest fotball på TV denne helgen.

Tiril Hermansen har vært med alle de tre dagene og har fått et helt nytt syn på fotball. Hun viser hva slags posisjon foten må ha for å treffe i riktig retning med ballen.

– Før likte jeg ikke fotball noe særlig, men nå elsker jeg det, sier hun med et stort smil før hun parkerer sykkelen, tar ballen under armen og springer bort for å starte dagens trening.

De tre jentene Ane Løvberg, Embla Abild og Åse Jensen er også godt fornøyd med opplegget. De har lært masse.

På sidelinja
De yngste fotballspillerne på Svalbard får ikke delta på kamper og cuper som andre barn på fastlandet, derfor er det ekstra stas med fotballskole. Veronica Nylund er mamma til tre av dem som var med i helgen. Hun sier at ungene har gledet seg til dette lenge.

– Det er kjempebra at det kommer profesjonelle folk hit og holder fotballskole. Det øker motivasjonen. Det er et bra opplegg og god kvalitet på tilbudet. Ungene blomstrer også opp når de får komme ut av hallen og spille, sier hun.

På banene er fire grupper i sving, fordelt etter alder. Hver gruppe driller på ulike ferdigheter. Første økta søndag er det de aller yngste som trener. Etter lunsj er det de eldre fotballspillerne sin tur.

Se bildet større

Ivrige fotballspillere rundet kjeglene uten problem. I midten Aleksander Nordtømme og Abel Nylund. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Varg Aleksander Eide (7) dribler seg gjennom kjeglene. FOTO: Hilde Røsvik

Se bildet større

Tre glade jenter på vei til siste fotballtrening denne helgen. Fra venstre, Ane Løvberg, Embla Abild og Åse Jenssen. FOTO: Hilde Røsvik

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!