Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klart for filmfest

Aggie Peterson er produsent for filmfestivalen Tiff på Svalbard. Festivalen blir arrangert i samarbeid med lokale CinemArctic. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Klart for filmfest

I kveld sparkes Tromsø internasjonale filmfestival i gang – i Longyearbyen.

Tromsø internasjonale filmfestival (Tiff) har pågått i Tromsø siden mandag, og i dag er det åpning av datterfestivalen Tiff Svalbard. Slik får også Longyearbyen-folket mulighet til å oppleve kritikerroste og internasjonale filmperler.

Tiff Svalbard starter med åpningsfest på kulturhuset i kveld, før filmen «Før snøen faller» vises. Filmen er regissert av Hisham Zaman som er utdannet ved Den norske filmskolen i Lillehammer.

– Folk vet om oss

Festivalen er et samarbeid mellom Tiff og den lokale arrangøren CinemArctic. Produsent Aggie Peterson er spent foran starten i kveld.

– Det er spennende, fordi vi vet at kveldens åpning krasjer med svalbardseminaret, og mange kanskje vil gå der i stedet. Sånn er det bare, og ellers føler vi at folk har fått med seg at det er filmfestival i byen i helga. Det lover godt, sier Peterson.

Senere i kveld vises to kortfilmer fra Svalbard under fanen «Films from the North». Alle festivalfilmene har enten engelsk tale eller tekst.

– Derfor håper vi at vi kan trekke til oss de internasjonale innbyggerne i byen. Det blir noe for enhver smak, sier Peterson.

Trykk her for fullt program. (Ekstern lenke)

Smale filmer

Produsenten satser på at Tiff blir en suksess.

– Vi håper folk tar seg tid til å se noen av filmene. Det er mange smale kvalitetsfilmer som vanligvis ikke kommer på kino, i alle fall ikke i Longyearbyen. Får vi dette bra til, så kan denne festivalen bli en fast Tiff-satellitt, sier Aggie Peterson.

Lørdag ettermiddag blir det samtaler med to av regissørene bak filmen «Comerade Kim goes flying». Den er filmet i Nord-Korea, og regissørene forteller om hvordan det var å lage en film i det strengt kontrollerte diktaturet. Intervjuer er Kjersti Strømmen, og arrangementet finner sted på biblioteket. Filmen vises på kulturhuset i morgen kveld.

Tiff Svalbard avsluttes søndag kveld med det amerikanske dramaet «The Sessions».

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!