Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klare for kvartfinale

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (til venstre) gratulerte Longyearbyen-gutta etter den flotte og viktige seieren onsdag ettermiddag. Her sammen med Torje Hanssen (t.v.), Andreas Bendiksen, Mathias Fuentes, Martin Nikolaisen, Sondre Stormoen, trener Carlos Fuentes, Thomas Albrigtsen, Torjus Ween, trener Piotr Janowski og Birk Pettersen. Johannes Nyheim ligger foran. FOTO: Tor Inge Nyheim

Klare for kvartfinale

Onsdag vant de 16-delsfinalen, i dag vant de 8-delsfinalen. I ettermiddag spiller Svalbard Turn-gutta for en plass i semifinalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.08.2013 kl 18:26

De har verken motstandere eller gressbaner, men gutta i Svalbard Turn imponerer likevel på Ekebergsletta under årets Norway Cup. Onsdag hadde gutta fra Longyearbyen sin første kamp i B-sluttspillet for Gutter 7-er, 15/16 år.

Det endte med 2–1-seier over Bergen Nord. Dermed var det duket for 8-delsfinale mot Rosendal 2 torsdag ettermiddag. Den vant Svalbard Turn 4-2. Dermed er verdens nordligste fotballag klar for kvartfinale mot Try IL klokka 17 i dag. Vinner de den kamen, går de videre til semifinalen.

Kjempefornøyde

Etter seieren i 16-delsfinalen i går var spillerne meget slitne, men glade for å ha vunnet.

– I fjor tapte vi alle kampene og scoret ikke et eneste mål. Fram til nå har vi vunnet to kamper og scoret ti mål. Ett av målene var riktig nok et selvmål, men vi er kjempefornøyde, forteller Torje Hanssen (16) på telefon fra Ekebergsletta.

I nesten en uke har de bodd sammen med om lag 1.500 fotballag fra hele verden. Det blir litt tid utenfor fotballbanen også.

– Vi er på konserter, og et diskotek. Dessuten er det mange jenter her også, forteller Hanssen, mens lagkameratene flirer i bakgrunnen.

– Vi har det veldig bra, legger han til.

Harde taklinger

Laget fra Svalbard har noen utfordringer som ikke så mange av de andre lagene opplever på Ekebergsletta.

– Vi får jo ikke spilt så mange kamper mot andre lag, derfor har vi lite kamperfaring. Vi er heller ikke vant til å spille på gress. Jeg har aldri gjort det før, forteller Torje Hanssen.

– Hva er styrken i laget da?

– Vi er ganske voldelige. Det vil si at vi takler veldig hardt. Det er ikke noe vi har lært, det har bare kommet, sier Hanssen.

Her kan du følge med på hvordan det går med Svalbard Turn i Norway Cup.

Faktaboks

Slik har det gått:

Grunnserie, gutter 7-er, 15/16 år. Pulje 3:
Langevåg 1 - Svalbard Turn 12–0
Svalbard Turn - Remyra 6–0
Njardar/Tysnes - Svalbard Turn 7–1

De to beste lagene gikk videre til A-sluttspillet, de to andre gikk til B-sluttspillet.

Sluttspill B, Gutter 7-er 15/16 år:
16-delsfinale: Svalbard Turn - Bergen Nord 2–1
8-delsfinale: Svalbard Turn - Rosendal 2 4–2
Kvartfinale: Try IL - Svalbard Turn (spilles kl. 17)

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!