Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klare for kvartfinale

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (til venstre) gratulerte Longyearbyen-gutta etter den flotte og viktige seieren onsdag ettermiddag. Her sammen med Torje Hanssen (t.v.), Andreas Bendiksen, Mathias Fuentes, Martin Nikolaisen, Sondre Stormoen, trener Carlos Fuentes, Thomas Albrigtsen, Torjus Ween, trener Piotr Janowski og Birk Pettersen. Johannes Nyheim ligger foran. FOTO: Tor Inge Nyheim

Klare for kvartfinale

Onsdag vant de 16-delsfinalen, i dag vant de 8-delsfinalen. I ettermiddag spiller Svalbard Turn-gutta for en plass i semifinalen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.08.2013 kl 18:26

De har verken motstandere eller gressbaner, men gutta i Svalbard Turn imponerer likevel på Ekebergsletta under årets Norway Cup. Onsdag hadde gutta fra Longyearbyen sin første kamp i B-sluttspillet for Gutter 7-er, 15/16 år.

Det endte med 2–1-seier over Bergen Nord. Dermed var det duket for 8-delsfinale mot Rosendal 2 torsdag ettermiddag. Den vant Svalbard Turn 4-2. Dermed er verdens nordligste fotballag klar for kvartfinale mot Try IL klokka 17 i dag. Vinner de den kamen, går de videre til semifinalen.

Kjempefornøyde

Etter seieren i 16-delsfinalen i går var spillerne meget slitne, men glade for å ha vunnet.

– I fjor tapte vi alle kampene og scoret ikke et eneste mål. Fram til nå har vi vunnet to kamper og scoret ti mål. Ett av målene var riktig nok et selvmål, men vi er kjempefornøyde, forteller Torje Hanssen (16) på telefon fra Ekebergsletta.

I nesten en uke har de bodd sammen med om lag 1.500 fotballag fra hele verden. Det blir litt tid utenfor fotballbanen også.

– Vi er på konserter, og et diskotek. Dessuten er det mange jenter her også, forteller Hanssen, mens lagkameratene flirer i bakgrunnen.

– Vi har det veldig bra, legger han til.

Harde taklinger

Laget fra Svalbard har noen utfordringer som ikke så mange av de andre lagene opplever på Ekebergsletta.

– Vi får jo ikke spilt så mange kamper mot andre lag, derfor har vi lite kamperfaring. Vi er heller ikke vant til å spille på gress. Jeg har aldri gjort det før, forteller Torje Hanssen.

– Hva er styrken i laget da?

– Vi er ganske voldelige. Det vil si at vi takler veldig hardt. Det er ikke noe vi har lært, det har bare kommet, sier Hanssen.

Her kan du følge med på hvordan det går med Svalbard Turn i Norway Cup.

Faktaboks

Slik har det gått:

Grunnserie, gutter 7-er, 15/16 år. Pulje 3:
Langevåg 1 - Svalbard Turn 12–0
Svalbard Turn - Remyra 6–0
Njardar/Tysnes - Svalbard Turn 7–1

De to beste lagene gikk videre til A-sluttspillet, de to andre gikk til B-sluttspillet.

Sluttspill B, Gutter 7-er 15/16 år:
16-delsfinale: Svalbard Turn - Bergen Nord 2–1
8-delsfinale: Svalbard Turn - Rosendal 2 4–2
Kvartfinale: Try IL - Svalbard Turn (spilles kl. 17)

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!