Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen semifinale

Svalbard Turn-gutta klare før kvartfinalen torsdag ettermiddag. Bak fra venstre: Trener Carlos Fuentes, Martin Nikolaisen, Mathias Fuentes, Andreas Bendiksen, Birk Pettersen og lokalstyreleder Christin Kristoffersen. Foran fra venstre: Sondre Stormoen, Torje Hanssen, Thomas Albrigtsen og Torjus Ween. Foran ligger trener Piotr Janowski. FOTO: Privat

Ingen semifinale

Kvartfinalen mot Try IL endte med tap, og Svalbard Turn er dermed ute av sitt sluttspill i Norway Cup. Men gutta depper slett ikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.08.2013 kl 18:38

Etter å ha vunnet både 16-delsfinalen og 8-delsfinalen i B-sluttspillet for gutter 15/16, var det duket for en spennende kamp mot Holmenkollen-laget Try IL torsdag ettermiddag. Etter en tøff kamp, vant Try IL til slutt 3–1 over Svalbard Turn. Dermed er gutta fra Longyearbyen ute av årets Norway Cup.

Tross tapet, har gutta kommet lengre enn de turte drømme om på forhånd.

– I fjor tapte vi alle kampene og scoret ikke ett eneste mål. Vi er kjempefornøyde, sa Torje Hanssen (16) til Svalbardposten i går.

Hanssens mor og lokalstyreleder Christin Kristoffersen har fulgt turneringen i Oslo. Hun er stolt over at svalbardgutta nådde kvartfinalen i sin sluttrunde.

– Det er en historisk dag for Svalbard og Longyearbyen, skriver hun i en tekstmelding, og lover at gutta skal hedres når de kommer hjem igjen:

– Det vanker en ordentlig feiring betalt av lokalstyrelederen når de kommer hjem, og et kurs som skal inspirere til ytterligere innsats og spillerglede i samarbeid med TIL, skriver Kristoffersen.

Faktaboks

Slik har det gått:

Grunnserie, gutter 7-er, 15/16 år. Pulje 3:
Langevåg 1 - Svalbard Turn 12–0
Svalbard Turn - Remyra 6–0
Njardar/Tysnes - Svalbard Turn 7–1

De to beste lagene gikk videre til A-sluttspillet, de to andre gikk til B-sluttspillet.

Sluttspill B, Gutter 7-er 15/16 år:
16-delsfinale: Svalbard Turn - Bergen Nord 2–1
8-delsfinale: Svalbard Turn - Rosendal 2 4–2
Kvartfinale: Try IL - Svalbard Turn 3–1

Siste nytt i Kultur

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!