Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Ingen moll i jazzregnskapet

Øyner balanse: Konsertene samlet mye publikum. Eva Therese Jenssen, Helen Flå og festivalleder Lasse Stener Hansen er svært fornøyd med årets festival. FOTO: Eirik Palm

Ingen moll i jazzregnskapet

Polarjazz 2015 solgte konsertbilletter for 650.000 kroner.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.02.2015 kl 17:47

Det er fullt inne på Polarhotellet. På scenen er Vidar Johnsen med musikere, på gulvet har publikum en stor konsertopplevelse, og i kulissene har Polarjazz-styret det travelt. Én årsak til det sistnevnte er at flyet Morten Abel skal reise med fra Stavanger, har blitt kansellert og billetter må ombookes. Den andre er at etterspørselen etter billetter til lørdagens konsert er langt større enn det finnes plasser inne på hotellet. Nå jobbes det med å få avklart om konserten kan flyttes til kulturhuset.


Lønnsom flytting
– Hotellet er en bra konsertplass med god stemning. Det var en periode det var travelt. Vi holdt på med flybilletter i tillegg til at vi vurderte å flytte festivalen, sier festivalsjef Lasse Stener Hansen.

Tidligere har åpningskonserten vært i kulturhuset, men i år valgte arrangøren å samle konsertene på én hovedscene for å slippe mye logistikk, men fredag var det klart at storscenen lørdag ble på kulturhuset.

Det ga et bidrag til det økonomiske resultatet. Tall fra arrangøren tyder på at mellom 500 og 550 så konserten på kulturhuset lørdag.

Billettinntektene under festivalen ble 650.000 kroner, 75.000 kroner mer enn i fjor.

– Vi tror vi kommer til å gå i balanse. Eventuelt blir det et lite underskudd, sier Eva Therese Jenssen i Polarjazz-styret.

Opprinnelig hadde de budsjettert med et underskudd i år på grunn av høye bookingkostnader på blant annet Bo Kaspers, og styret er derfor tilfreds. Artistene må pent vente på flyet tilbake til fastlandet når de spiller på Svalbard, og mister derfor spilledager. Det gir utslag på prisen.

Jenssen sier også at de kunne solgt flere billetter til konserten på Gruvelageret, hvor Nina & the Butterfly Fish spilte. De valgte imidlertid å sette ei grense på 80 billletter fordi det var første gang det var et slikt arrangment der.


Sundfør
Etter festivalhelga kom det e-post fra agenten til Bo Kaspers med skryt for godt arbeid.

– Det var fra manageren, som takket for festivalen og sa at vi skal være klar over at vi står for en festival som er proffere enn det mange prosesjonelle arrangører leverer, sier festivalsjef Lasse Stener Hansen.

Han kjenner ikke besøkstallene i detalj, men mener at årets festival i alle fall er en av de mest besøkte siden starten i 1998. Festivalen har også blitt kommersialisert mer de siste årene, og mens det tidligere var en ren jazzfestival med mange små konserter rundt omkring, ble det laget et festivalhotell.

– Det var ekstremt eksotisk å få spille på Svalbard den gangen. I 2004 da jeg begynte var det fast honorar på 1.500 kroner per artist. Ole Edvard Antonsen kom opp for det.

– Og neste år?

– Vi har absolutt begynt å tenke på neste år. Det er en del artister som vi prøver å få opp, som for eksempel Susanne Sundfør, sier han.

Nøkkelord

Se bildet større

Fuglane veit: Vidar Johnsen på hovedscenen torsdag. FOTO: Eirik Palm

Se bildet større

Lysløype: Publikum gikk til konserten i Gruvelageret med levende lys. FOTO: Eirik Palm

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!