Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Imponert over skigleden

Starten har gått. Man åpner for fullt og øker etterhvert. Alle med store smil som Iben Nikoline Abild (nærmest). FOTO: Ole Magnus Rapp

– Imponert over skigleden

Full fart, store smil og ekte skiglede preget årets Barnas skifestival.

Tekst:

Publisert:

Dagen etter skimaraton overtok yngre krefter arenaen på sletta ved Todalen. Det manglet ikke på innsatsvilje blant de drøyt 100 deltagerne, og mange viste imponerende skiteknikk.

Medalje
Alle fikk medalje av en ekte ski-stjerne, og alle var vinnere.

– Dette lover godt for rekrutteringen. Jeg er imponert over skigleden, smilte OL-mester Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Dagen før hadde hun vunnet kvinneklassen i skimaraton, og nå var hun med som inspirator og medalje-utdeler.

– Å være ivrig er en fin egenskap for en kommende skiløper. Når man i tillegg ser at så mange vil delta, blir det et miljø og da er det artig å holde på, sier hun.

Med smukken
Frøya Torbjørnsdatter (1,5) imponerte med treski, fin stil og narresmukk klar i en snor. Pappa og mamma synes datteren skulle lære gleden med å gå på ski, og på skifestivalen var Frøya blant de som smilte bredest.

De unge gikk løyper av ulik lengde, og alle var like ivrige etter å komme ut fra start. Her var heiegjenger og smøreteam i målområdet, og litt gråvær dempet ikke humøret.

Påfyll
Etter løpet var det vafler, pølser og saft til alle.

– Vi har pølser nok. De som vil ha to skal få det, sier Tone Løvberg som passer grillen. Svalbard Turn sto også bak dette arrangementet, og en rekke frivillige hadde lag alt til rette for en flott festival.

Nøkkelord

Se bildet større

– Det er fint å se at barna har skiglede, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen som motiverte de drøyt 100 som deltok på barnas skifestival. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!