Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Imponert over skigleden

Starten har gått. Man åpner for fullt og øker etterhvert. Alle med store smil som Iben Nikoline Abild (nærmest). FOTO: Ole Magnus Rapp

– Imponert over skigleden

Full fart, store smil og ekte skiglede preget årets Barnas skifestival.

Tekst:

Publisert:

Dagen etter skimaraton overtok yngre krefter arenaen på sletta ved Todalen. Det manglet ikke på innsatsvilje blant de drøyt 100 deltagerne, og mange viste imponerende skiteknikk.

Medalje
Alle fikk medalje av en ekte ski-stjerne, og alle var vinnere.

– Dette lover godt for rekrutteringen. Jeg er imponert over skigleden, smilte OL-mester Astrid Uhrenholdt Jacobsen. Dagen før hadde hun vunnet kvinneklassen i skimaraton, og nå var hun med som inspirator og medalje-utdeler.

– Å være ivrig er en fin egenskap for en kommende skiløper. Når man i tillegg ser at så mange vil delta, blir det et miljø og da er det artig å holde på, sier hun.

Med smukken
Frøya Torbjørnsdatter (1,5) imponerte med treski, fin stil og narresmukk klar i en snor. Pappa og mamma synes datteren skulle lære gleden med å gå på ski, og på skifestivalen var Frøya blant de som smilte bredest.

De unge gikk løyper av ulik lengde, og alle var like ivrige etter å komme ut fra start. Her var heiegjenger og smøreteam i målområdet, og litt gråvær dempet ikke humøret.

Påfyll
Etter løpet var det vafler, pølser og saft til alle.

– Vi har pølser nok. De som vil ha to skal få det, sier Tone Løvberg som passer grillen. Svalbard Turn sto også bak dette arrangementet, og en rekke frivillige hadde lag alt til rette for en flott festival.

Nøkkelord

Se bildet større

– Det er fint å se at barna har skiglede, sier Astrid Uhrenholdt Jacobsen som motiverte de drøyt 100 som deltok på barnas skifestival. FOTO: Ole Magnus Rapp

Siste nytt i Kultur

Pakker ut høydepunktene

Nordnorsk Kunstmuseum til Longyearbyen med noen av sine største verker.

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!