Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Her er noen av dem du får se på scenen

Mike Zito & The Wheel er noe av det du kan oppleve på scenen. FOTO: JTP photography

Dark Season Blues:

Her er noen av dem du får se på scenen

Tettpakket bluesprogram

Tekst:

Publisert:

Nick Moss Band (US)

Den kritikerroste chicagoværingen har vært her før, nå kommer han igjen.

Nick Moss har gitt ut ti plater på eget selskap, og blitt nominert intet mindre enn 16 ganger til Blues Music Award.

«Han fortsetter å utfordre grensene til tradisjonell blues, samtidig som han er vital og framoversynt», heter det i en beskrivelse fra Nashville Blues Society. Med seg som gitarist og vokalist Michael Ledbetter, en slektning av bluespioner Lead Belly.

– Han ble virkelig lagt merke til sist han var, spesielt for stemmen, sier Dagbladet-journalist og Dark Season Blues-veteran Øyvind Rønning til Svalbardposten.

Mike Zito & The Wheel (US)

Allerede som femårring startet gitarist, sanger, produsert og låtskriver Mike Zito karrieren i hjembyen St. Louis i Missouri.

Han var en av grunnleggerne av den prisbelønte supergruppen Royal Southern Brotherhood, med navn som Devon Allman, Yonrico Scott og Charlie Wooton.

I 2014 forlot han gjengen for å fokusere på egen karriere.

– Jeg elsker gutta i bandet, men det var ikke min stil, til syvende og sist, sa han senere i et intervju med americanbluesscene.com. I fjor ga han ut plate med sitt nye band, The Wheel, som skal stå sammen med ham på scenen i Longyearbyen.

Kirk Fletcher & Josh Smith (US)

To store gitarister på én scene.

Den kritikerroste bluesgitaristen Kirk Fletcher startet karrieren som åtteåring i farens kirke, og vokste på en inspirasjon fra gospel så vel som Jimi Hendrix til Steely Dan.

Josh Smith ble født i Connectitcut, men vokste opp i Florida til lyden av storheter som Muddy Waters, B.B. King og Albert King.

Allerede som trettenåring ble han hovedgitarist i sitt første band, The Rhino Cats.

Jai Malano (US)

Siden debuten i 2010 har Jai Malano, født i Austin, Texas, blitt hyllet for sin sterke stemme, og sammenliknes med navn som Etta James og Little Richard.

«De originale låtene tvinger fram bevegelser, mens tekstene danser rundt rytmene. Det vil garantert kapre oppmerksomheten din, fra start til slutt», heter det på nettstedet sonicbirds.com

Billy T Band (US/NO)

Bandet vokste ut av husbandet på nedlagte Muddy Waters i Oslo tidlig på 2000-tallet, med newyorkeren William «Bill» Troiani på vokal og bass.

Bandet understreker selv at de ikke er noe rent bluesband, men også har elementer av klassisk R&B, soul, rock og Funk “som alltid farger det totale lydbildet”.

JT Lauritsen & The Buckshot Hunters (NO)

JT står for Jan Tore, en 46-åring fra Lillestrøm, som umiddelbart ble grepet av bluesen da han løftet opp sitt første instrument som seksåring.

I 1991 startet han Buckshot Hunters med ikke helt ukjent Vidar Busk. Fire år senere slapp gruppa sin første plate, «Buckshot Hunters».

Spoonful Of Blues (NO)

Notodden-bandet består av Jostein Forsberg, Morten Omlid, Eskil Aasland og Tony Caddle og har ifølge bluesfest.no «med sin særegne blanding av tøff sørstatsblues og klassisk rock opparbeidet seg en posisjon som et av Norges beste og mest egenartede bluesband».

Jolly Jumper & Big Moe (NO)

Duoen består av Kjell Inge Brovold (Jolly Jumper) og Jan Erik Moe (Big Moe) som har holdt det gående med gitaren og munnspillet i over 20 år.

«De gir dere det beste av den akustiske bluestradisjonen, med musikk som går tilbake til 20-, 30- og 40-tallet», ifølge hjemmesiden.

Greasy Gravy & Linda Kvam (NO)

Klassisk soulmusikk fra 60- og 70-tallet står på plakakten når Greasy Gravy og Linda Kvam inntar scenen.

Linda Kvam, som har over 25 års erfaring, er dessuten kjent fra en rekke tv-programmer, inkludert som gjest i Beat for beat på NRK.

Lisa Lystam Family Band (SE)

Hun er ung, bare 23 år gammel, men har allerede rukket å skape seg et navn i hjemlandet.

Ifølge bladet Blues Magazine er Lystam «Sveriges nye sensasjon».

Kritikerne beskriver henne som en sangerske med bredt register og autoritet.

«Som vokalist står hun i sentrum, men det er gruppens samlede innsats som virkelig imponerer», skriver Svenska Dagbladet.

Joakim Tinderholt (NO)

Ti år etter den første spillejobben på den nedlagte bluesklubben Muddy Waters i Oslo, platedebuterte Joakim Tinderholt i fjor.

Albumet ble nominert til Spellemannpris i bluesklassen og bejublet av kritikerne.

«Bandet spiller tradisjonell, tidsriktig og stilren blues og rhythm’n’blues med noen nikk til rock’n’roll og en liten eim av jazz (...) disse gutta vil noe mer enn å flyte på ei nostalgibølge - og framfor alt vil de underholde. Og de gjør det med stort hell», skrev journalist Øyvind Rønning i Dagbladet.

Magnus Berg Band (NO)

18-åringen fra Skiptvedt har hatt sitt eget band i to år, turnert Norge, så vel som USA, Frankrike, Tyskland, Belgia og Nederland, med inspirasjon fra storheter som BB King, Howlin Wolf og Muddy Waters i bagasjen.

Blueskollektivet (NO)

Består av de fem herrene Remi André Slotterøy (vokal og gitar), Kristoffer Iversen Tønder (gitar), Gard Figenschou Eriksen (bass), Fredrik Stanghov (piano) og Magnus Hoem (trommer).

De synger bluesen på nordnorsk, og vant i fjor Union Bluescup på Notodden Bluesfestival.

Beatles & Stones (NO)

Arild Rønsen oversatte boka «Beatles vs. Stones - hva skjedde egentlig?», og satte for anledningen sammen bandet Beatles & Stones til lanseringen. Det hele ballet på seg og de fikk en rekke spillejobber. «Repertoaret hentes i hovedsak fra perioden da disse bandene, som Paul McCartney uttrykte det, 'regjerte verden'», står i det i beskrivelsen på Osloby.no.

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!