Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Helt fantastisk

Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant suverent kvinneklassen, og får blomster og klem fra Amalie Henriksen. Nummer to i kvinnenes fullmaraton ble Pia Stangebye, 28 minutter etter vinneren, og tredjeplass fikk Hanne Kristine Kroken, fire sekunder etter nummer to. Kunstner og isbjørnvakt Olaf Storø passet på. FOTO: Ole Magnus Rapp

– Helt fantastisk

– Dette var helt rått, sa Astrid Uhrenholdt Jacobsen og lover at det ikke er siste gang hun går skimaraton på Svalbard.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.05.2016 kl 00:52

Alt klaffet. Været var årets vakreste. Sporene var perfekte og 120 frivillige i Svalbard Turn hadde gjort alt klappet og klart til folkefest.

Se bildet større

Knall sol, vindstille og folkefest. 867 spente smil på vei ut på 21 eller 42 kilometer skimaraton. FOTO: Ole Magnus Rapp

– Det gikk mye lettere enn jeg hadde trodd. I en periode gikk jeg alene i dalen og fikk den store villmarkfølelsen, smiler Uhrenholdt Jacobsen etter målgang og 2.16.12 etter start.

Hun vant kvinneklassen suverent, mens Kjetil Tyrom vant herrenes fullmaraton på 2.06.48. Begge er FIS-løpere og fikk poeng for deltakelse og prestasjon.

– Dette var helt fantastisk. Først var det godt og så ble det bedre og bedre mot slutten, ser Kjetil Tyrom. Også han var på Svalbard for første gang og fikk veldig lyst til å delta også neste år.

Se bildet større

De raskeste gutta på fullmaraton; Kjetil Tyrom (i midten) vant, nummer to ble Tryg-Arne Løkkeborg tv) og tredjemann ble Sebastian Torgersen. FOTO: Ole Magnus Rapp

867 løpere stilte til start i to puljer. Først de som gikk halv- eller helmaraton uten tidtaking. En halv time etter startet de som gikk fullmaraton på tid.

Eldstemann var 93 år gamle Jan Thomas Høeg fra Larvik som hadde en flott dag i Todalen.

– Jeg er her mest for å delta, og nyte naturen, smiler veteranen som har gått en rekke langløp i Europa og USA.

Se bildet større

Topp stemning på skiarenaen ved Todalen. Mange hadde rigget seg til i solskinnet for å heie frem egne favoritter. FOTO: Ole Magnus Rapp

På stadion var det kaffe, kaker, pølser og saft. Sogneprest Leif Magne Helgesen var kunnskapsrik speaker, og passet på å spille tema fra James Bond når Svalbards egen Christian Svarstad kom i mål som nummer åtte i herreklassen.

Se hele resultatlisten her!

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!