Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. FOTO: Birger Amundsen

Glimt fra uka som gikk

Damene i Polar Puls dro til Barentsburg for å trene med russerne.

Tekst:

Publisert:

Her er et par lokale glimt fra den siste tida:

Samiske toner

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. Den samiske messen er skrevet av Frode Fjellheim, og ble framført av ham sammen med nordnorske musikere. Verket ble første gang framført under Festspillene i Nord-Norge i 2000.

Grenseløs trening

Forrige helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til Barentsburg på treningssamling. Polar Puls bidro med corebar-timer, og de russiske damene bød opp til folkedans.

Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. Arrangementet ble godt mottatt, og timene var vellykkede.

Det ble utvist stor glede over å trene sammen og delta på hverandres timer. Arrangementet var ikke lagt opp som en konkurranse, og det var bare damene i Barentsburg som deltok.

«På denne måten skiller dette arrangementet seg fra de tradisjonelle idrettsutvekslingene, og utgjorde et fint supplement for å fremme treningsglede i fellesskap», skriver Trine Fjerdingøy i Polar Puls.

Nøkkelord

Se bildet større

Sist helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til treningssamling i Barentsburg. Polar Puls bidro med Corebar-timer og de russiske damene bydde opp til folkedans. Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. FOTO: Liv Asta Ødegaard

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!