Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. FOTO: Birger Amundsen

Glimt fra uka som gikk

Damene i Polar Puls dro til Barentsburg for å trene med russerne.

Tekst:

Publisert:

Her er et par lokale glimt fra den siste tida:

Samiske toner

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. Den samiske messen er skrevet av Frode Fjellheim, og ble framført av ham sammen med nordnorske musikere. Verket ble første gang framført under Festspillene i Nord-Norge i 2000.

Grenseløs trening

Forrige helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til Barentsburg på treningssamling. Polar Puls bidro med corebar-timer, og de russiske damene bød opp til folkedans.

Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. Arrangementet ble godt mottatt, og timene var vellykkede.

Det ble utvist stor glede over å trene sammen og delta på hverandres timer. Arrangementet var ikke lagt opp som en konkurranse, og det var bare damene i Barentsburg som deltok.

«På denne måten skiller dette arrangementet seg fra de tradisjonelle idrettsutvekslingene, og utgjorde et fint supplement for å fremme treningsglede i fellesskap», skriver Trine Fjerdingøy i Polar Puls.

Nøkkelord

Se bildet større

Sist helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til treningssamling i Barentsburg. Polar Puls bidro med Corebar-timer og de russiske damene bydde opp til folkedans. Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. FOTO: Liv Asta Ødegaard

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!