Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Glimt fra uka som gikk

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. FOTO: Birger Amundsen

Glimt fra uka som gikk

Damene i Polar Puls dro til Barentsburg for å trene med russerne.

Her er et par lokale glimt fra den siste tida:

Samiske toner

Anneli Drecker og Inga Juuso (t.v.) under framføringen av «Bassi Ája», Den Hellige Kilden, i Svalbard kirke forrige torsdag. Den samiske messen er skrevet av Frode Fjellheim, og ble framført av ham sammen med nordnorske musikere. Verket ble første gang framført under Festspillene i Nord-Norge i 2000.

Grenseløs trening

Forrige helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til Barentsburg på treningssamling. Polar Puls bidro med corebar-timer, og de russiske damene bød opp til folkedans.

Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. Arrangementet ble godt mottatt, og timene var vellykkede.

Det ble utvist stor glede over å trene sammen og delta på hverandres timer. Arrangementet var ikke lagt opp som en konkurranse, og det var bare damene i Barentsburg som deltok.

«På denne måten skiller dette arrangementet seg fra de tradisjonelle idrettsutvekslingene, og utgjorde et fint supplement for å fremme treningsglede i fellesskap», skriver Trine Fjerdingøy i Polar Puls.

Nøkkelord

Se bildet større

Sist helg var Polar Puls i Svalbard Turn invitert til treningssamling i Barentsburg. Polar Puls bidro med Corebar-timer og de russiske damene bydde opp til folkedans. Dette er første gang Polar Puls deltar på felles treninger med damene i Barentsburg. FOTO: Liv Asta Ødegaard

Siste nytt i Kultur

Klar for slippfest

Fredag slipper Svalbard Kirkes Trio albumet «Det blå loftet» på Kafé Asylet på Grønland i Oslo.

Kostbar aften

Det ble en lang og for noen dyr aften på Polarhotellet søndag. Mens Paul Lutnæs svingte auksjonsklubba åpnet folket villig lommebøkene for TV-aksjonen og Røde Kors.

Godt over en million kroner til TV-aksjonen

Svalbard topper igjen giverstatistikken per innbygger og har samlet inn til sammen over en million kroner til TV-aksjonen og Røde Kors.

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!