Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk oss til å le av oss selv

Klaus Sonstad slo gjennom i P3 med «Are og Odin». Siden har han ledet en rekke radio- og tv-programmer. I år besøker han småsteder rundt om i Norge for å lage et nytt tv-program for TV 2. Her fra kulturhuset i Longyearbyen sist uke. FOTO: Anders Fjellestad

Fikk oss til å le av oss selv

Komiker Klaus Sonstad tok Longyearbyen-samfunnet på kornet. Snart får vi se det hele på tv.

Tekst:

Publisert:

I tre hele dager sist uke tok komiker og programleder Klaus Sonstad (43) temperaturen på folk og miljøer i Longyearbyen. Blant annet besøkte Sonstad Gruve 7, Bruktikken, Svalbardbutikken og Karlsberger pub.

Ut fra møtene, skrev Sonstad en stand-up-forestilling som han framførte for et fullsatt kulturhus torsdag sist uke.

Tidvis hysterisk

Vanligvis er ikke vi longyearbyenfolk overvettes begeistret når folk utenfra skal fortelle oss hvordan vi er, og hva Svalbard er. Dette vet vi tross alt best selv. Heldigvis hadde Klaus Sonstad en ydmyk innstilling, og han tok en rekke av våre særtrekk på kornet.

Naturligvis trakk komikeren fram de evinnelige temaer som våpen, alkohol og isbjørn, men han gjorde det med en snert som fikk publikum til å gapskratte.

Uten å røpe for mye fra showet, må vi trekke fram parodien av Ester Andersen på Svalbardbutikken. Hvem har vel ikke endt opp med å kjøpe både Vikinglotto, V-75, Extra, jokerditt og jokerdatt, når vi egentlig bare skulle ha en melk?

Tydeligvis mange, for dette var et høydepunkt i forestillingen. Og Ester lo like godt som alle andre.

Sendes til høsten

Forestillingen ble filmet, og sammen med opptakene rundt om i Longyearbyen, blir dette til en hel episode av TV 2-programmet «Klaus på kanten». Serien hadde premiere i mars, og har fått strålende kritikker.

Ifølge produksjonsselskapet Feelgood, må vi nok vente litt før vi får se bildene fra Longyearbyen.

– Programmet fra Longyearbyen blir sendt på TV 2 til høsten, sier produksjonsleder Halvor Nitteberg.

Programserien består av tolv episoder, og Longyearbyen var det niende stedet produksjonsteamet besøkte. Noen av de andre stedene som portretteres er: Værøy, Rollag, Sauda, Tvedestrand, Torsken, Namsskogan, Sjåk og Surnadal.

Se bildet større

Det så lenge ut til å bli halvfullt i kulturhuset, men i kjent Longyearbyen-stil, ble alle setene utsolgt i timene før komikeren inntok scenen. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Det så lenge ut til å bli halvfullt i kulturhuset, men i kjent Longyearbyen-stil, ble alle setene utsolgt i timene før komikeren inntok scenen. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!