Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fikk oss til å le av oss selv

Klaus Sonstad slo gjennom i P3 med «Are og Odin». Siden har han ledet en rekke radio- og tv-programmer. I år besøker han småsteder rundt om i Norge for å lage et nytt tv-program for TV 2. Her fra kulturhuset i Longyearbyen sist uke. FOTO: Anders Fjellestad

Fikk oss til å le av oss selv

Komiker Klaus Sonstad tok Longyearbyen-samfunnet på kornet. Snart får vi se det hele på tv.

I tre hele dager sist uke tok komiker og programleder Klaus Sonstad (43) temperaturen på folk og miljøer i Longyearbyen. Blant annet besøkte Sonstad Gruve 7, Bruktikken, Svalbardbutikken og Karlsberger pub.

Ut fra møtene, skrev Sonstad en stand-up-forestilling som han framførte for et fullsatt kulturhus torsdag sist uke.

Tidvis hysterisk

Vanligvis er ikke vi longyearbyenfolk overvettes begeistret når folk utenfra skal fortelle oss hvordan vi er, og hva Svalbard er. Dette vet vi tross alt best selv. Heldigvis hadde Klaus Sonstad en ydmyk innstilling, og han tok en rekke av våre særtrekk på kornet.

Naturligvis trakk komikeren fram de evinnelige temaer som våpen, alkohol og isbjørn, men han gjorde det med en snert som fikk publikum til å gapskratte.

Uten å røpe for mye fra showet, må vi trekke fram parodien av Ester Andersen på Svalbardbutikken. Hvem har vel ikke endt opp med å kjøpe både Vikinglotto, V-75, Extra, jokerditt og jokerdatt, når vi egentlig bare skulle ha en melk?

Tydeligvis mange, for dette var et høydepunkt i forestillingen. Og Ester lo like godt som alle andre.

Sendes til høsten

Forestillingen ble filmet, og sammen med opptakene rundt om i Longyearbyen, blir dette til en hel episode av TV 2-programmet «Klaus på kanten». Serien hadde premiere i mars, og har fått strålende kritikker.

Ifølge produksjonsselskapet Feelgood, må vi nok vente litt før vi får se bildene fra Longyearbyen.

– Programmet fra Longyearbyen blir sendt på TV 2 til høsten, sier produksjonsleder Halvor Nitteberg.

Programserien består av tolv episoder, og Longyearbyen var det niende stedet produksjonsteamet besøkte. Noen av de andre stedene som portretteres er: Værøy, Rollag, Sauda, Tvedestrand, Torsken, Namsskogan, Sjåk og Surnadal.

Se bildet større

Det så lenge ut til å bli halvfullt i kulturhuset, men i kjent Longyearbyen-stil, ble alle setene utsolgt i timene før komikeren inntok scenen. FOTO: Anders Fjellestad

Se bildet større

Det så lenge ut til å bli halvfullt i kulturhuset, men i kjent Longyearbyen-stil, ble alle setene utsolgt i timene før komikeren inntok scenen. FOTO: Anders Fjellestad

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!