Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Festivalsommer i Barentsburg

Natalia Sjmatova og Timofej Rogosjin arrangerer festival for å spe på samarbeidet mellom musikkmiljøet i Barentsburg og Longyearbyen. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Festivalsommer i Barentsburg

Trust Arktikugol arrangerer festival med russisk musikk i Barentsburg, Longyearbyen og Pyramiden.

Tekst:

Publisert:

I slutten av august starter en musikkfestival i Barentsburg som skal ta fastboende og turister til tradisjonelle Russland via moderne tolkninger av gammel russisk musikk. Det skal holdes konserter både i Barentsburg, Pyramiden, Longyearbyen og på cruisebåter.

– Det blir tre grupper, som skal spille i tre ulike sjangrer; eksperimentell, etnisk, og folkmusikk, forteller Timofej Rogosjin, som er leder for turisme i Trust Aktikugol.

Han forteller at det blir en variasjon av tradisjoner, og at det blir minst 15 konserter totalt.

Mulighet for utekonserter
– Hvis det blir bra vær, er det mulig at flere av konsertene blir holdt utendørs, forteller Rogosjin.

Det blir også ulik musikk og ulikt program på hver konsert, slik at hver opplevelse blir unik. I Longyearbyen skal to konserter holdes på to ulike scener, og flere utendørs.

Båtkonsert
– På konsertene i Barentsburg og Pyramiden kommer det turister fra båtene Langøysund og Billefjord. Vi håper også at noen fastboende med private båter gjerne vil komme og se, sier han.

Sammen med Natalia Sjmatova, som er leder for kulturavdelingen i Trust Arktikugol, har Rogosjin skreddersydd et program for noen av konsertene.

– Båtene skal komme til Barentsburg, hvor publikum kan overnatte. Dagen etter går de videre til Pyramiden, sier Sjmatova. Her kommer det også noen turister fra Russland, som kjøper hele pakketurer. Dersom de får det til, vil de også ha konserter på båtene.

Stig Henningsen, reder for båtene Langøysund og Billefjord, forteller at de er opptatt av å samarbeide med alle.

– Vi vil gjerne bidra med det vi kan i forbindelse med kulturopplevelser på øya, forteller Henningsen.

– Jeg tror dette blir et bra punktum for turistsesongen, og en flott start på høsten, forteller Rogosjin, som selv er svært forventningsfull til festivalen.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Byr på mysterier og lyden av Arktis

Årets svalbardseminar kombinerer historiske mysterier, ny forskning og en egen kunstavdeling som er ny for året.

Starter ny festival

Neste år blir det kammermusikkfestival i Longyearbyen. Den skal bygges rundt klima, natur og kultur.

Kul spillkule til biblioteket

Når det nye biblioteket åpnes til våren, venter en egen spillkule for barn og unge. – Sykt kult, sier Knut (10) og Rey (10).

Sang og nakenhet for Store Norske

Torsdag forrige uke feiret gruveselskapet 100 år. Kulturlivet i Longyearbyen gratulerte med storslått forestilling og fyrverkeri.

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!