Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Festivalsommer i Barentsburg

Natalia Sjmatova og Timofej Rogosjin arrangerer festival for å spe på samarbeidet mellom musikkmiljøet i Barentsburg og Longyearbyen. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Festivalsommer i Barentsburg

Trust Arktikugol arrangerer festival med russisk musikk i Barentsburg, Longyearbyen og Pyramiden.

I slutten av august starter en musikkfestival i Barentsburg som skal ta fastboende og turister til tradisjonelle Russland via moderne tolkninger av gammel russisk musikk. Det skal holdes konserter både i Barentsburg, Pyramiden, Longyearbyen og på cruisebåter.

– Det blir tre grupper, som skal spille i tre ulike sjangrer; eksperimentell, etnisk, og folkmusikk, forteller Timofej Rogosjin, som er leder for turisme i Trust Aktikugol.

Han forteller at det blir en variasjon av tradisjoner, og at det blir minst 15 konserter totalt.

Mulighet for utekonserter
– Hvis det blir bra vær, er det mulig at flere av konsertene blir holdt utendørs, forteller Rogosjin.

Det blir også ulik musikk og ulikt program på hver konsert, slik at hver opplevelse blir unik. I Longyearbyen skal to konserter holdes på to ulike scener, og flere utendørs.

Båtkonsert
– På konsertene i Barentsburg og Pyramiden kommer det turister fra båtene Langøysund og Billefjord. Vi håper også at noen fastboende med private båter gjerne vil komme og se, sier han.

Sammen med Natalia Sjmatova, som er leder for kulturavdelingen i Trust Arktikugol, har Rogosjin skreddersydd et program for noen av konsertene.

– Båtene skal komme til Barentsburg, hvor publikum kan overnatte. Dagen etter går de videre til Pyramiden, sier Sjmatova. Her kommer det også noen turister fra Russland, som kjøper hele pakketurer. Dersom de får det til, vil de også ha konserter på båtene.

Stig Henningsen, reder for båtene Langøysund og Billefjord, forteller at de er opptatt av å samarbeide med alle.

– Vi vil gjerne bidra med det vi kan i forbindelse med kulturopplevelser på øya, forteller Henningsen.

– Jeg tror dette blir et bra punktum for turistsesongen, og en flott start på høsten, forteller Rogosjin, som selv er svært forventningsfull til festivalen.

Nøkkelord

Siste nytt i Kultur

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Inn i mørket med blå toner

Om knappe to uker inntar 15 band 14 av byens scener under Dark Season Blues. Festivalen er for tredje gang nominert til European Festival Awards.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!