Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Boksen med det rare i

Ulven i Rødhette spiser både bestemor og lekefrukt. Runa Vilhelmine Bjørke (1,5) får hjelpe bibliotekar Karina Bording Halgunset med å mate den. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Boksen med det rare i

Bibliotekar Karina Bording Halgunset har puttet alle eventyrene sine ned i en kasse. Nå er hun klar for å trylle dem fram for byens barn.

Tekst:

Publisert:

På disken i biblioteket ligger madrassene til prinsessen på erten. De er snart klare for å bli med bibliotekar Karina Bording Halgunset ut på eventyr. I en zargeskasse på rosa hjul bor også askeladden, dronningen, en frosk, og de tre bukkene bruse. Halgunset har også pakket ned ulven i Rødhette.

– Den kan faktisk spise bestemor, helt på ordentlig. Det var veldig morsomt. Jeg fant det ikke ut før jeg hadde kjøpt den og brukte nesten en hel arbeidsdag på å spise bestemor, for jeg ble så begeistret, sier hun.

Kjempegøy
Eventyrkassen skal være med Halgunset rundt i barnehagene og til småtrinnene på skolen. Hun er i hver av avdelingene i barnehagene minimum en gang i måneden.

– Det er minimum. Så drar jeg gjerne oftere. Det er ikke uvanlig at jeg er hos noen annenhver uke, sier hun.

Skolen får også besøk av henne. I tillegg til høytlesning er det alltid sang når hun er på besøk.

– Jeg må jo fornye meg, for alle barnehagene ser meg jo ofte. Da blir det ikke kjedelig. Jeg synes jo dette er kjempegøy! sier hun.

Laget selv
Halgunset har brukt sommeren på å samle rekvisitter til eventyrstundene. Noe er kjøpt, noe har hun sydd og laget selv. Som Den lille larven aldrimett.

– Den har også fått litt frukt og annet å spise, sier Halgunset.

– Kan barna få låne boksen om de kommer til biblioteket også?

– Egentlig er den noe jeg skal ha med meg, men om de spør pent så kan det være, sier hun.

Se bildet større

Bibliotekar Karina Bording Halgunset har sydd Den lille larven aldrimett. I sommer har den fått mer å spise. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Kultur

Elleville scener for hundreåringen

Et imponerende show, en porsjon nakenhet og god trening for lattermusklene da Longyearbyen gratulerte Store Norske med 100-årsdagen i går.

Får endelig ro til barndomsboken

Tone Nødtvedt har dratt fra mann, datter, katt og hus i Bergen for å skrive om å vokse opp i Longyearbyen på 1950-tallet.

Sjokoladekurs i Ny-Ålesund

Sjokolademaker Elin Blindheim fra Fruene ga en innføring i hvordan søtsakene lages.

Ukens julestjerne

Den aller første julestjernen går til Maja-Stina Ekstedt.

Får kritikk for kunststiftelse

Ingen lokale er involvert i Kulturdepartementets nye kunstsatsing på Svalbard. Lokalstyrelederen mener pengene burde brukes annerledes.

Førjulstemning i kulturhuset

Julemessa i Longyearbyen blir stadig mer populær. Forrige helg var det varer bak 30 boder.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!