Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Boksen med det rare i

Ulven i Rødhette spiser både bestemor og lekefrukt. Runa Vilhelmine Bjørke (1,5) får hjelpe bibliotekar Karina Bording Halgunset med å mate den. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Boksen med det rare i

Bibliotekar Karina Bording Halgunset har puttet alle eventyrene sine ned i en kasse. Nå er hun klar for å trylle dem fram for byens barn.

På disken i biblioteket ligger madrassene til prinsessen på erten. De er snart klare for å bli med bibliotekar Karina Bording Halgunset ut på eventyr. I en zargeskasse på rosa hjul bor også askeladden, dronningen, en frosk, og de tre bukkene bruse. Halgunset har også pakket ned ulven i Rødhette.

– Den kan faktisk spise bestemor, helt på ordentlig. Det var veldig morsomt. Jeg fant det ikke ut før jeg hadde kjøpt den og brukte nesten en hel arbeidsdag på å spise bestemor, for jeg ble så begeistret, sier hun.

Kjempegøy
Eventyrkassen skal være med Halgunset rundt i barnehagene og til småtrinnene på skolen. Hun er i hver av avdelingene i barnehagene minimum en gang i måneden.

– Det er minimum. Så drar jeg gjerne oftere. Det er ikke uvanlig at jeg er hos noen annenhver uke, sier hun.

Skolen får også besøk av henne. I tillegg til høytlesning er det alltid sang når hun er på besøk.

– Jeg må jo fornye meg, for alle barnehagene ser meg jo ofte. Da blir det ikke kjedelig. Jeg synes jo dette er kjempegøy! sier hun.

Laget selv
Halgunset har brukt sommeren på å samle rekvisitter til eventyrstundene. Noe er kjøpt, noe har hun sydd og laget selv. Som Den lille larven aldrimett.

– Den har også fått litt frukt og annet å spise, sier Halgunset.

– Kan barna få låne boksen om de kommer til biblioteket også?

– Egentlig er den noe jeg skal ha med meg, men om de spør pent så kan det være, sier hun.

Se bildet større

Bibliotekar Karina Bording Halgunset har sydd Den lille larven aldrimett. I sommer har den fått mer å spise. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Siste nytt i Kultur

Bikka en million til TV-aksjonen

Svalbard topper giverstatistikken per innbygger og har samlet inn over en million kroner så langt. Pengene til TV-aksjonen og Røde Kors strømmer fremdeles på.

Fant mulig hvalfangerkvinne

Et av de tre skjelettene som ble hentet ut fra Likneset i sommer, kan være av en kvinne.

Gjorde loppiskupp for et par år siden

Sokneprest Leif Magne Helgesen kommer med en avsløring han ikke har røpet for dronningen før nå.

Åpning med stil

Tilreisende gjester, «fastboende» og forskere på kortere opphold møtte opp da museet i Ny-Ålesund ble høytidelig åpnet fredag.

Alle får si sin mening

Lørdag blir det Sentrumsfest utenfor Rabalder. Da skal alle, store og små, få si sin mening om hvordan de synes sentrum skal være.

Engasjert direktør møtte studentene på Unis

Søndag flyttet den nye Unis-direktøren, Harald Ellingsen til Longyearbyen. Nytt kontor, ny leilighet og en spennende jobb venter.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!