Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kjenner noen konsulens datter?

Laura fotografert foran drivhuset i Barentsburg 12. august 1962. FOTO: Jahn Rønne

Historisk bilde SP 38/12:

Kjenner noen konsulens datter?

I Svalbardposten nr. 34 skrev vi om Jahn Rønne da han som 15-åring besøkte Barentsburg i august 1962.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.10.2012 kl 11:02

Sammen med onkelen Finn Ronne og sin kusine Karen Ronne reiste han på en sommer­ekspedisjon rundt om på Svalbard med ishavsskuta «Heimen». Under besøket i Barentsburg ble han kjent med en russisk jente, som han etter 50 år fortsatt husker.

Søndag 12. august 1962 skriver han i dagboka: «Traff en søt russisk pike, Laura. 16 år. Fikk suvenir av henne, Sputnik. Hun skal skrive brev til meg på tysk. Håper hun ikke glemmer det. Jeg vil aldri glemme denne visitten.»

Jahn Rønne tok et bilde av jenta foran et av drivhusene i Barentsburg. Han skrev brev, men hørte aldri noe fra henne.

Inger A. Lund fra Rygge har studert bildet av jenta, og har sendt to bilder fra Barentsburg, fotografert i forbindelse med en idrettsutveksling i 1963. Lund er vokst opp i Longyearbyen, og er datter av Charles og Aasta Lund.

Vet du hvem hun er? Send oss en e-post her!

I en epost skriver hun: «Ser bildet av jenta fra Barentsburg og kjenner henne igjen. Vi var på idrettsutveksling i mars/april 1963 og traff da henne som vi kalte «konsulens datter». Har ikke notert noe navn. Hun var en del sammen med oss jentene på laget: Edel Leverås, Laila Lossius og undertegnede. Veldig søt og blid jente.»

Svalbardposten vil gjerne spinne videre på historien, og ber lesere som sitter med opplysninger om å ta kontakt. For alt vi vet, lever hun i aller beste velgående et eller annet sted i Russland eller Ukraina. Datteren til den sovjetiske konsulen i 1962–63. Den søte og blide Laura. Nå 66 år gammel.

Se bildet større

Konsulens datter i Barentsburg våren 1963. Det ser ut til at hun bruker samme hettejakke som i 1962. FOTO: Inger A. Lund

Se bildet større

Konsulens datter i Barentsburg våren 1963. Det ser ut til at hun bruker samme hettejakke som i 1962. FOTO: Inger A. Lund

Siste nytt i Historisk bilde

Historisk bilde

Sverdrupbyen ble nedbrent i 1985 og 1986.

Historisk bilde

Før byggefeltet i Gruvedalen.

Historisk bilde

Avreise i 1965

Historisk bilde

Ny-Ålesund 1980.

Historisk bilde

Tatt i 1958.

Ukas historiske bilde

Bildet er tatt i kirka i 1958 og viser en gjeng pyntede menn.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!