Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bildegalleri

» Vis alle bildegallerier

Solfestrevyen 2013

Relatert nyhet:
Det er gull alt som skimrer

Årets solfestrevy på Huset ble en glitrende sprelsk opplevelse.

 • «Signe strevet»: Sitter i stua en sen vinterkveld. Tankene vandrer litt rundt for seg selv. Er det no gøy som har skjedd her i år. I Longyearbyen vår.» Foto: Birger Amundsen
 • «Signe strevet»: Tida går fort – nå har vi januar. Må skrive tekster – den saken er klar. Snart er det tid for revyen igjen. Men hva skal vi ha på den?»
 Foto: Birger Amundsen
 • Haakon Sandvik i «Nei så trist»: «De kommer hit til oss på tur – fra hele verden. Har ræva full av illusjoner med på ferden for de vil oppleve en urørt arktisk verden – ja så menn. De kan betale cash – ja mange tusen kroner. Og de som selger – de kan selge illusjoner. Og når det snør blir verden urørt – om og om – og om igjen.»
 Foto: Birger Amundsen
 • «Farlig for helsa»: «Sted: Sysselmannens (SMS) konferanserom med UNIS (person i gul UNIS vest), kirka (Lars med krage og kappe), sykehuset (person med grønne operasjonsklær) og LL (Simen som Viva la Diva).
SMS: Velkommen til dette ekstraordinære møtet i Svalbards beredskapsråd. Jeg er glad alle kunne stille på så kort varsel. Men vi mangler lokalstyrelederen…
(Christin kommer stolprende inn på røde høyhælte sko)
SMS: Nei, se der kommer hun jo – fin i farta – som vanlig. Har du vært på reise?
Christin: Beklager, beklager - men ja, æ har vært litt bortreist i det siste.. (ler). Æ har vært i viktige møter om nordområdepolitikk i Oslo og der var det så mange spennende personer og vi drøfta så mange viktige….»
 Foto: Birger Amundsen
 • Munch i koffert, viset seg å være en litem munk i kofferten. Anne Lise K. Sandvik i rollen som museumssjefinne Tora Hultgreen. Foto: Birger Amundsen
 • Simen Henriksen i rollen som Securitas kontrollør: «Vi kontrollerer – og vi noterer – hvor mange dritafulle menn’sker er det her. Vi kontrollerer – og konstaterer – får han en dråpe til, så får du nok besvæ.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Revygjengen i «Fullt og helt»: «Vi provoserer – og invaderer – så snart vi lukter alkohol er vi på plass. Vi kontrollerer – og annonserer – her burde alle sammen helst ha tomme glass.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Marcus Bech Mikalsen i «Rotløs», om den hjemløse kanonen på Kapp Heer. Foto: Birger Amundsen
 • Torgeir Mørk (t.v.), Lars Aspen og Laurits Finjord i «Gjengangere»: «Jeg var en fangstmann, fulgte gammel tradisjon
med min egen livsvisjon.» «Jeg var en gruvebus, dypt i fjellet var mitt liv langt fra hjemmet, barn og viv.» «Jeg er en forsker, jeg har livets rett her nord mangt har havnet på mitt bord.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Haakon Sandvik (t.v.) i rollen som redaktør Birger Amundsen og Lars Aspen som sogneprest Leif Magne Helgesen i «For tett»: «LM: Vi skal jo begge formidle Ordet til folket. B: Jo, for så vidt skal vi det, men det er jo en stor forskjell på oss. Det du formidle’ e’ jo – for alt vi vet – berre røverhistoria og fri fantasi. Nåkka som æ ikke fatte at folk kan tru på. Det som æ formidle e’ jo det virkelige livet. LM: Du har kanskje et poeng der, men eg trur likevel at når det kommer til ka folk tror så kan vi til tider slite litt både eg og du. Ja, kanskje e’ det sånn at vi ikkje alltid trur heilt på oss sjøl engang. B: Snakk for deg sjøl. Æ trur i hvert fall fullt og fast på mæ sjøl – og det æ skriv, og æ veit at det æ skriv e’ sant.» Foto: Birger Amundsen
 • Eva Therese Jenssen i «For sikkerhets skyld»: «Det er for langt å gå – for de stakkars kjære søte små. To – tre kilometer vei – og den er lei. Hva har det å si – at trafikken skaper vi. Barna må vi passe på – de ska’kke gå.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Ottar Svensen (t.v.) og Torgeir Mørk i en av sine mnage små «snutter». Foto: Birger Amundsen
 • Til melodi av «Waterloo»: «Brannalarm - en rød og blinkende brannalarm. Brannalarm - varsler direkte - så fort som fan. Brannalarm - endelig sover vi trygt i by‘n. Brannalarm - gutta på vakt tjener ekstra gryn». Ane Hammervoll Bjørsvik (t.v.), May Granstrøm, Inger-Johanne Mørk og Marlene Mellum. Foto: Birger Amundsen
 • Til melodi av «Waterloo»: «Brannalarm - en rød og blinkende brannalarm. Brannalarm - varsler direkte - så fort som fan. Brannalarm - endelig sover vi trygt i by‘n. Brannalarm - gutta på vakt tjener ekstra gryn». Eva Therese Jenssen (t.v.), Siri Hanseid Bendiksen, Grete Bossart og Ragnhild B. Engan. Foto: Birger Amundsen
 • Ottar Svensen i «De gamle er eldst». Foto: Birger Amundsen
 • Fire noble damer og en slask i «Nattens fangst». Foto: Birger Amundsen
 • Haakon Sandvik i sin store rolle som havnesjef Kjetil Bråten: «Her står æ i uniformen min. Alle kan vel se at den er fin. Mange stripa – knappa av metall. Den e’ – som den bør og skal. Den ser ut – som den bør og skal. Det var tungt å stå i kampen. For å få en ny losbåt hos oss. Men selvfølgelig måtte vi ha den. Og for den har æ kriga og sloss. Tjue mill – ka e’ det – alle ska’ snart få se. At den kler – (den kler) – uniformen min.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Anne Lise Klungseth Sandvik (t.v.) og Mari Tefre mintes nylig avdøde Kjell Mork: «Livet gir – livet tar. Mange spørsmål – og dårlig med svar. Hvorfor han – hvorfor nå – mange planer – mer liv som skulle leves. Alt vi skulle sagt og gjort . For sent – det skjedde så fort.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Haakon Sandvik foran englekoret: «Jeg holder vakt og sørger for at dronningen kan gå trygt – ha ho ha. Og prøver du å rikke litt på meg – da kan det bli stygt ha ho ha.»
 Foto: Birger Amundsen
 • Mari Tefre (t.v.) som postkunde og Eva Therese Jenssen som nådeløs postsjef. Foto: Birger Amundsen
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!