Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Tredje generasjon kjærlighet

Camilla Flygel Granstrøm har mann, mor, far, bror og svigermor i Longyearbyen. De nyter godt av at hun er glad i å bake. – Det er avslappende, og så er det gøy å være kreativ. Men jeg er ikke så gira på å spise det jeg baker selv, sier hun. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Tredje generasjon kjærlighet

Besteforeldrene fant hverandre her, det samme gjorde foreldrene. Og for snart fire år siden ble Camilla en Granstrøm.

Tekst:

Publisert:

Camilla Flygel Granstrøm (31) har bodd store deler av livet i Longyearbyen.

Hun vugget i mors mage på Svalbard, til hun dro ned til Narvik for å bli født. Da hun var fire år flyttet familien til Grovfjord, tre timer sør for Tromsø.

– De hadde vel fått det for seg at de var blitt litt lei. Mormor flyttet ned, og da gjorde foreldrene mine det samme, sier Camilla.

Fram til da hadde de bodd tre generasjoner i Longyearbyen.

– Mormor og bestefar traff hverandre her. Bestefar var stiger i flere av gruvene, og mormor jobbet blant annet i messa i Svea, sier Camilla.

Der ble den eldste tanta hennes født.

Camilla tenker litt og legger til:

– Om jeg sier feil nå, sliter mamma hodet av meg.

Besteforeldrene var Rakel og Jacob Jacobsen, og foreldrene, som også traff hverandre på Svalbard, er Liv-Rose og Torbjørn Flygel. Hun jobber i kiosken på flyplassen, han er pensjonist.

Da hun var 17 år fant foreldrene ut at de ikke hadde fått nok Svalbard likevel. Camilla fullførte videregående, så flyttet hun etter, 19 år gammel.

– Jeg hadde vært mye til og fra, og hadde mange venner her. Da mamma og pappa flyttet opp igjen, var det ikke så lang vei for meg heller.

Vel tilbake i Longyearbyen jobbet hun en periode for SAS Ground Services på flyplassen. Så dro hun til Oslo et halvt år for å gå makeupartist-skole, før hun fikk jobb i bookingen i Svea, hvor hun jobbet i fire år.

– Så tilbød Mary-Ann å betale hud- og spautdanning for meg. Om jeg ville jobbe på riggen, så skulle hun bygge spa. Det har alltid interessert meg, og da jeg fikk tilbudet var jeg ikke tung å be. Jeg fikk skole og praksis i samme slengen, det var genialt, smiler hun.

En hake var det imidlertid. Skolen betydde pendling mellom Longyearbyen og Oslo.

– Jeg er redd for å fly, så det var spennende.

Denne onsdagen er 31-åringen ikledd sportsklær og klar for jobb på Sport 1. Etter fem år var greit med en forandring, og massasje og kroppsbehandlinger ble byttet ut med sportsklær og utstyr.

– Mary-Ann ringer av og til og spør om jeg kan ta en time. Det er greit for da får jeg vedlikeholdt det, sier Camilla.

Og når hun flytter til fastlandet, vil hun igjen bruke utdanningen sin.

– Men det blir nok en stund til. Heldigvis har jeg en mann som også er svært Svalbard-fiksert, sier hun.

Mannen Magnus Granstrøm jobber på Svalbard Auto og kommer fra nabobygda på fastlandet, men slektshistorien tro måtte Camilla til Svalbard for å finne ham.

– Jeg traff ham da han var ferievikar i Svea for snart sju år siden. Da jeg flyttet til byen ble vi bedre kjent, og i april 2011 giftet vi oss, sier hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!