Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Solkonge for ei uke

Her kjenner solfest-sjefen Didrik Paulsen de livgivende strålene for første gang i 2016 FOTO: Christopher Engås

Solkonge for ei uke

Didrik Paulsen (30) jobber med å glede seg over det positive han har – der han er.

Tekst:

Publisert:

All den tid han pleide å bruke på å kjøre bil eller tog på fastlandet, forsøker Didrik Paulsen å bruke til noe fornuftig på Svalbard.

– Kona mi og jeg bodde i Moss før vi kom hit, og der hadde vi begge en forkjærlighet for skogen. Her på Svalbard har det blitt annerledes, sier han.

Didrik Paulsen møter Svalbardposten på kulturhuset, som har vært hans arbeidsplass de siste ti månedene. Som kulturhustekniker har han en finger med i spillet før og under de fleste ting som skjer i storstua i sentrum.

– Men jeg liker meg ikke på scenen. Jeg egner meg ikke til det, sier han beskjedent.

Han mener seg bedre egnet som prosjekleder. Han er leder for prosjektet «Solfestuka», og viser fram et program med mange og tjue poster.

– Vi er en komité på fire personer som har satt sammen programmet. I mange tilfeller dreier det seg om å delegere. Sånn som akedagen for barna som ANG-studentene på Unis tok seg av. Barnearrangementet til Kunsthall Svalbard er et annet eksempel, sier han.

Didrik Paulsen er opprinnelig fra Halden. Han er gift med Julia, og sammen har de lille Natalie (2 mnd.). Bachelorgraden fikk han fra Liverpool Institute of Performing Arts i 2008. Selv om han har bodd flere år i byen som mange nordmenn forbinder med fotball, er han ingen ivrig tilhenger.

– Da jeg bodde der dro vi sammen på pub. Og der så vi kamp. Jeg husker godt at John Arne Riise scoret et selvmål en gang. Da ble det laber stemning, sier han.

Didrik blir avbrutt i intervjuet. Det er strømbrudd, og ei lettere fortvilt dame står med yogamatter under armene og lurer på hvor de skal ha yogatime, nå som det er mørkt i kulturhuset. Didrik er straks på beina for å ordne saken. Og oppfører seg slik han beskriver folk flest har oppført seg mot ham og hans lille familie siden i fjor vår.

– Det har vært et veldig fint år. Både kona og jeg føler at vi kjapt ble inkludert, fikk venner, og kom inn i varmen i lokalsamfunnet. Det virker som om dagene har flydd av gårde, og det tror jeg er et godt tegn, sier han.

Å bli småbarnsfar for bare et par måneder siden har selvfølgelig begynt å sette sitt preg på tilværelsen. Men Didrik akter ikke å la dette hindre utfartslivet mer enn høyst nødvendig.

– Natalie var med på hyttetur til Hiorthamn mandag. Det gikk fint. Hun sovnet nesten umiddelbart, sier Didrik som bruker store deler av tiden sin sammen med den lille. Siden mor er student, tar han det meste av permisjonstiden.

Han har kjøpt seg snøskuter, og tar dagene som de kommer, uten planer for hvor lenge han skal være på øya.

– Hvis kona mi får jobb her, så blir vi nok her. Får hun jobb et annet sted, følger jeg etter, sier han om den saken.

– Men du beskriver deg som turmenneske som liker skogen. Hvordan skal det gå når dere er her?

– Her har vi de fantastiske fjellene. Å kunne være på en fjelltopp en time etter at man er ferdig på jobb er ikke noe vi er vant til. Det gjelder å glede seg over det positive man har - der man er, sier Didrik Paulsen.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!