Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Ane Hammervoll Bjørsvik er fra Sunndalen på nordmøre. Hun synes Longyearbyen er en fin plass å bo. FOTO: Hilde Røsvik

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Tekst:

Publisert:

– Vi trives veldig godt her. Det er mange gode aktivitetstilbud, lite logistikk og vi er ikke i den berømmelige tidsklemma som mange andre, sier småbarnsmoren.

Ane tror det er utferdstrangen hun alltid har hatt som fikk henne til å søke jobb på Svalbard. Som ung bodde hun ett år i Kasakhstan, ferierte i Uzbekistan, bodde ett år i Frankrike og var på studieutveksling i Russland. Etter elleve år med studier og senere jobb på NTNU i Trondheim bestemte hun seg for å ta et nytt steg. Nå har hun etablert familie sammen med samboer Espen Helgesen.

Mange kjenner Ane fra revymiljøet i Longyearbyen. Hvert år i mars måned går hun inn i revybobla, da er det fullt fokus i to uker før revyen. Utover høsten er det skrivekvelder.

– Jeg er ikke så glad i å stå på scenen og synge alene, men jeg gjør det likevel, forteller Ane.

– Har du en yndlingsrolle?

– Jeg synes det er artig å være litt teit og spille en karakter med dialog. Man må jo by litt på seg sjølv, sier Ane og innrømmer at hun også til tider kan være sjenert.

– Men når jeg føler meg trygg både sees og høres jeg, sier hun med et stort smil og en trillende latter.

Til vanlig er Ane å finne på et kontor på Unis, der hun er leder av studieavdelingen med ansvar for studieadministrasjonen, biblioteket og informasjonstjenesten. 452 studenter fra 38 nasjoner skal også følges opp i hverdagen. Utsikten fra kontoret i tredje etasje er upåklagelig, men var nok enda bedre før de nye studentboligene ble bygd.

– Bygget skulle i det minste hatt flatt tak, sier Ane og ser utover Isfjorden med fjellene i bakgrunnen. Barnetegninger pryder veggen og et eget lite tegnebord med fargestifter står klar til innrykk av Anes to små barn, ei jente på fem og en gutt på to år.

Fra å være aktiv på flere fronter går mesteparten av fritiden nå med til å være sammen med familien.

– Det blir mest barnevennlige aktiviteter nå for tiden. Vi reiser på hytta i Todalen, går tur i nærområdet og er med på ulike fritidsaktiviteter. Longyearbyen har så mye å by på, sier Ane. Etter fire måneder med lys døgnet rundt ser hun fram til mørketiden med roligere tempo og mer innetid.

– Det er koselig det også, sier hun.

Etter fire måneder med mørketiden blir hun lei og gleder seg til blålyset kommer.

– Da får vi daglige mentale blinkskudd og jubler over det, avslutter Ane.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!