Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Slapper av tilbake i bobla

Brit Helen Pedersen Røstad bedyrer at hun slapper av i "bobla" på Svalbard. Det til tross for at hun jobber mer enn de fleste. FOTO: Christopher Engås

Slapper av tilbake i bobla

– Vi lever i ei boble her på Svalbard. Etter ferien er det godt å komme tilbake til den, sier Brit Helen Pedersen Røstad (47).

Tekst:

Publisert:

Dama fra Leirfjord på Helgeland synes noe av det beste med tilværelsen på Svalbard er at man simpelthen er nødt til å slappe av. Selv tempoet i søvninge Leirfjord, som hun var innom en tur ferien, er høyere enn her.

– Man må jo ha bil til alt der nede, selv om man bare skal en bitte liten tur til butikken. Her lever vi i ei boble. Etter ferien er det godt å komme tilbake i den, sier hun.

Ikke alle er enige i at Brit Helens «avslappende liv» på Svalbard kan kalles akkurat det. 142 timers jobb i løpet av 14 dager for ISS i Svea er såpass krevende at man da får 14 dager fri. Men det blir for lenge for Brit Helen.

– Jeg synes det er greit å jobbe ti timer om dagen. Også i friperioden. Da legger jeg som regel inn en ukes jobb på butikken, sier hun.

Butikken er 78 grader Taxfree, hvor Brit Helen styrer mye med interiøravdelingen.

– Hvorfor jobber du når du har fri?

– Jeg er oppvokst bak disken på en bensinstasjon i Leirfjord, sier Brit Helen som solgte bensinstasjonen hun overtok etter foreldrene i 2010.

– Livet er mer avslappende slik jeg har det nå, legger hun til.

Men igjen, det med avslappende liv rimer ikke helt. Brit Helen jobber ikke bare 150 prosent, hun er også hovedtillitsvalgt for ISS som går gjennom krevende tider. Nedbemanningen i Store Norske har også fått konsekvenser for hennes egen arbeidsplass.

– Hva er din beste egenskap?

– At jeg er for snill.

– Hva er din verste egenskap?

– At jeg er for snill.

– Kan du utdype det for Svalbardposten?

– Ha ha. Jeg er snill, og det er en god egenskap. Og det kan også være en litt dårlig egenskap i og med at man har vanskelig for å si nei. Men jeg tror at når folk ber meg om hjelp til noe, så er det fordi de trenger hjelp. Jeg burde lagt til på beste egenskap at jeg er flink til å jobbe, sier Brit Helen.

– Kan du hjelpe meg med å snekre platting i kveld, kommer det fra kollega Haakon Sandvik på butikken, som har overhørt svarene til Brit Helen.

– Nei.

– Men kanskje en annen dag, kommer det etter noen sekunder.

Siste nytt i Baksiden

Verneverdige Susan

Her er damen som skal gjøre våre barnebarn stolte av sine polare røtter.

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!