Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Rødt er yndlingsfargen min

– Den fine røde hatten har jeg fått i gave, smiler Ester lurt. FOTO: Hilde Røsvik

– Rødt er yndlingsfargen min

Etter 31 år i Longyearbyen er det siste sommer for Ester Margrete Nergård (59). Hun er allerede godt i gang med pakking, kasting og rydding.

Tekst:

Publisert:

Mange kjenner Ester fra tipping og rikstoto på Coopen. Svalbardbutikken har vært hennes arbeidsplass i 19 år. Nå har hun sagt opp jobben fordi mannen, som jobber i Store Norske, blir pensjonist og de flytter til fastlandet. Helt siden 1985 har ett av spisshusene vært deres hjem. Her har de to barna deres på 21 og 29 år vokst opp.

– Det var ingen lett avgjørelse. Det var faktisk ganske tungt. Jeg håper jeg får meg ny jobb nede. Jeg følte vel at jeg ble nødt til å si opp jobben min, det blir for dyrt å bo igjen her alene, sier hun.

Ester har bodd halve livet på Svalbard og synes det er vemodig å flytte herifra. Hun tenker tilbake på mange, fine år på Coopen.

– Jeg har mange gode kolleger som jeg kommer til å savne. Vi har gjort mye artig sammen. Coop-revyen og sketsjene på juleborda våre var spesielt artig å være med på, mimrer hun.

På coopen har Ester gjort det aller meste. Hun fyller varer i hyllene, sitter i kassa, har ansvar for opplæring av de nye som kommer og så har hun et spesielt ansvar for Norsk tipping og Rikstoto.

– Er det ikke du som er tippedronninga?

– Jeg er vel ikke akkurat noen dronning, men jeg liker både sport og spill, sier hun litt beskjedent. Hun er veldig glad for at hun fikk oppleve at en av kundene vant kjempegevinsten på 13, 5 millioner kroner før hun sluttet.

– Hva ville du gjort hvis du vant så mye?

– Jeg tror jeg ville ha leid meg et helikopter og reist rundt til de stedene jeg enda ikke har fått sett på Svalbard. Det tok 25 år før jeg fikk reist til Barentsburg, så der har jeg vært to ganger. Ny-Ålesund, Svea, og Pyramiden har jeg aldri vært, forteller hun.

På fastlandet står et rødmalt, koselig hus og venter på helårsbeboere på Reinås i Skånland kommune. Huset ble bygd for 20 år siden. Nå når hun ikke lenger er avhengig av at andre skal se etter hagen, skal Ester plante litt mer. Det ser hun fram til. Det er ikke tilfeldig at huset er rødt. Det er nemlig yndlingsfargen til Ester.

– Ja, jeg er veldig glad i rødt, sier Ester som har på seg rød genser, røde hjertesmykker og har tatt med seg en rød hatt til fotoseansen.

I begynnelsen av august kommer containeren som skal fylles opp, i slutten av måneden reiser familien ned for godt.

– Jeg har foreløpig ingen planer om å komme opp hit igjen, men det blir nok kanskje i en ferie etter hvert. Nå går jeg inn i totalt ukjent terreng. Det blir spennende. Det kan jo bli artig også, smiler hun.

Siste nytt i Baksiden

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

IT-sjiraffen

Gjør det morsomt i hverdagen med kostymer.

Kickboksing-ambassadøren

Serbiske Dragan Petrovic kom til Svalbard for under tre måneder siden og er allerede i gang med å starte verdens nordligste kickboksing-klubb.

I sine aller beste dager

Abhay Prakash fra India tar fag ved Unis og tror han nå lever de beste ukene i sitt liv.

Altmuligdamen Åsne

Hun sitter ikke bare på kontoret. I Ny-Ålesund må alle gjøre litt av hvert.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!