Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pleier de frivillige

Nina Lines trives i aktivitet, men også på kontoret hvor hun koordinerer både frivillige og de mange arrangementene som Svalbard Turn står bak i løpet av året. FOTO: Christopher Engås

Pleier de frivillige

Nina Lines har 40 snille og oppofrende mennesker på lista si.

Tekst:

Publisert:

Hun tar imot Svalbardposten på kontoret sitt i Svalbardhallen. Kontoret som hun har fått låne i et år som vikarierende daglig leder i Svalbard Turn. Men vikar eller ikke; Nina Lines har papirene i orden.

– Jeg er utdannet ved Norges Idrettshøgskole innenfor sport managment. Så jobben passer bra for meg, sier den blide 34-åringen.

Det hører med å skru tiden tilbake litt. Nina kommer fra Vegårshei kommune i Aust-Agder. Ifølge Nina er kommunen mest kjent for vegårsheiulven – den første ulven som ble lovlig skutt i Norge etter at rovdyret ble utryddet. Det skjedde i 1984. Og NM på ski før OL på Lillehammer i 1994. Kommunen har ellers mottoet «levende og inkluderende», noe baksideredaksjonen definitivt føler at Nina er i vårt møte.

Hun kom til Longyearbyen for ett år siden som «vedheng» til samboer og Svalsat-sjef Ole Petter Storstad. Hun visste ikke da at hun skulle bli Svalbard Turn-sjef.

– I begynnelsen var jeg hjemme. Så begynte jeg å jobbe i resepsjonen på hotellet til Basecamp. Da jeg fikk vite at det ble et ledig årsvikariat i denne jobben, søkte jeg, sier hun smilende.

Tidligere jobbet Nina som leder for idrett i Nittedal kommune, med bosted Åneby. Men den jobben blir hun nok ikke å returnere til.

– Vi gikk «all in» da vi flyttet til Longyearbyen. Vi solgte huset vårt nede, og har bestemt oss for å bli her så lenge vi trives, sier hun.

Trivsel avhenger av om man får gjøre ting man liker. På spørsmål om hva Nina syns er aller artigst å gjøre, må hun tenke seg om.

– Jeg har alltid likt å trene og være i aktivitet, men jeg skulle gjerne hatt mer tid til det. Jeg er inne i en sånn periode i livet da veldig mye av tiden går med til barna, sier Nina, før hun slipper ei bombe på baksideredaksjonen.

– Jeg er forresten veldig glad i å spille piano. Før spilte jeg i rockeband.

– Hæ? Får du gjort det her da?

– Ikke bandgreia, det var lenge siden. Men jeg har piano som jeg setter meg ned ved av og til.

Jobben i Svalbard Turn består av mye kontorarbeid. Det er ikke kjedelig, selv for ei dame som har aktivitet som favorittsyssel.

– Nei, det er veldig trivelig. Vi har mange baller i luften, sier hun og ramser opp det som skjer nå. Unger skal på fotballturnering, julekalenderen skal ut, julemila skal arrangeres, og – litt lenger fram – nissemarsj skal holdes 2. juledag.

I april kommer det store, Svalbard Skimaraton. Nina har sagt fra til Svalsat-sjefen at den måneden er det han som må ta alt ansvar hjemme. Og hun gleder seg til den store jobben.

– Hva er det viktigste for å holde alle aktivitetene i gang?

– De frivillige. Og det er min jobb å koordinere en gjeng der det tidvis er stor gjennomtrekk. Vi har over 40 personer som bidrar til at Svalbard Turn har et såpass godt tilbud, og det er enestående at så mange stiller opp. Jeg tror det er større villighet til å bidra med sin egen tid for andre her enn mange steder på fastlandet, sier Nina Lines.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!