Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Pimp my heavy ride

Ta en nærmere titt på pickupen til Linn Caroline Lauritsen (31) neste gang du ser den, Bilen er pyntet fra topp til tå. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Pimp my heavy ride

«Heavy duty» og «Linn» står det i grillen på den amerikanske Forden. Nå er Linn Caroline Lauritsen (31) i gang med bil nummer to.

Tekst:

Publisert:

Et røykteppe ligger over kontoret til Svalbard Busservice i Sjøområdet, selv om det ikke er en sneip å se denne mandagsmorningen. Bak skrivebordet sitter bussjåfør Linn Caroline Lauritsen fra Lofoten og Fauske. Hun har nettopp gått av nattskift, etter å ha jobbet fra åtte til åtte som taxisjåfør.

– Jeg har kjørt litt taxi nå i jula, for de hadde lite folk, forklarer hun.

31-åringen kom til LNS Spitsbergen og Longyearbyen i 2005 for å kjøre lastebil og anleggsmaskiner. Så ble det mer og mer buss.

– Broren min er også maskinfører. Kanskje det var han som inspirerte meg, sier hun.

Nå kjører hun flybuss, skolebuss og turister. Og så fikser hun bil. I bussgarasjen har hun en diger Ford F250 1999-modell. Der har hun også ny motor, nytt panser, skjermer og mye annen bilpynt. En helt lik bil, bare ett år eldre, var ferdig stylet i fjor. Ett år og 100.000 kroner kostet det. Bak på bilen gir hun mannfolk fingeren: «Silly Boys... TRUCKS are for GIRLS».

Det er ikke bare biler hun liker å fikse på. På skrivebordet foran henne ligger to pent dekorerte hender. Tatoveringer slanger seg oppover under genseren, og fingrene har lange, lakkerte negler på. Den første tatoveringen fikk hun av foreldrene da hun ble 19 år. Nå er begge armene fargelagt, hovedsakelig med japanske koi-fisker og drager, og på ryggen har hun startet på et kunstverk. På fingrene er det tatovert inn «hopeless romantic». En bokstav på hver finger (bortsett fra tomlene), i to rekker, med o-ene formet som en diamant og et hjerte.

– Er det noen nå?

– Nja, ikke ta med det, svarer hun.

For et par år tilbake tok Linn et friår og begynte på skole for å bli hudterapeut.

– Jeg ble både negledesigner og sminkør. Når jeg en gang blir lei av maskiner, har jeg noe å falle tilbake på. Det var et kjempeartig år, sier hun og øynene smiler under lange, tunge vipper.

Hun tok med Forden som hadde blitt brukt som Eiscat-bil til fastlandet. Der fant hun en annen som var helt lik, bortsett fra at den var et år nyere. Hun tok med begge bilene tilbake til Longyearbyen. Den eldste ble bare stående og hun fant ut at hun skulle pusse den opp. Nå kjører hun rundt i ny-fiksa bil, mens den nyeste Forden har fått plass i bussgarasjen.

Hun pusser rust, setter på nye dekk, skal sette inn ny motor, lykter, grill, panser og skjermer.

– Så si alt utvendig er nytt, sier hun.

Delene til den nye bilen ligger allerede klare i garasjen.

– Motoren trenger jeg hjelp med, det blir litt for teknisk for meg. Det andre gjør jeg selv, sier hun.

I løpet av fjoråret ble det mye prøving og feiling og søking på internett.

– Da er det ekstra gøy når man får det til, sier Linn som regner med at det går et år på denne bilen også.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!