Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nyttårsforsett?

Nelly Laursen styrer Svalbard Turns BootCamp hver fredag ettermiddag. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Nyttårsforsett?

Vi har alle vært der. Datoen er 1. januar, vi skal trene mer og spise sunnere, heldigvis er det folk som kan bidra.

– Jeg anbefaler at folk tenker langsiktig for å oppnå treningsglede og nå personlige mål, sier Nelly Laursen (38), instruktør på BootCamp i Svalbard Turn.

Hver fredag samles en gjeng til styrketrening med Nelly, og i januar skal man ikke se bort ifra at antallet kommer til å øke.

– Det er ofte mye trøkk i januar, og bra er det, men man bør begynne litt forsiktig. Kanskje starte med en ting eller to som er nytt. Fikser man det, så kan man gå videre. Det er ikke noe poeng å gå løs på seks dager i uken, sier Nelly.

Hun flyttet til Longyearbyen i august, og bor her med mann og tre barn. Umiddelbart startet hun opp BootCamp.

Til daglig studerer hun ernæring gjennom Tønsberg Medisinske Senter.

– Kost og ernæring henger sammen med trening, og skal man holde seg i form, må man også vite hva man putter i munnen, sier hun.

Tilbudet er for alle i Svalbard Turn. Nelly forteller at alderen på deltakerne strekker seg fra 17 til 60 år. BootCamp er styrketrening for hele kroppen, Nelly setter opp stasjoner med tau, traktordekk stepkasser og kettlebells. Deltakerne går sammen to og to, og gjennomfører hver øvelse i 45 sekunder, før det er 15 sekunders pause for å flytte seg til neste stasjon. I løpet av en time trenes hele kroppen.

– Alle kan være med på det. Man jobber sammen to og to, men du konkurrerer med deg selv. Alle som er klare til å bli en bedre utgave av seg selv må komme, sier Nelly.

Før hun kom til Svalbard hadde hun aldri arrangert treningsøkter på denne måten før, bare vært med, men at hun nå «bare» er instruktør syntes hun er helt greit.

– Det er motiverende å se at andre syntes det er gøy, og det er fint å kunne lære bort det man kan og brenner for.

Dersom noen holder på å gi opp underveis i øvelsene kommer Nelly bort for å hjelpe til med motivasjonen.

– Holder de på å gi opp så er jeg der ganske fort, jeg liker å se folk jobbe, og tenker at det er å gi jernet som gir resultater.

Interessen har økt hele høsten, kanskje skyldes det variasjonen i aktiviteter, og at dette er en litt annen måte å trene på. Effektivt er det i hvert fall, og det er kanskje ikke så dumt når nyttårsforsetter skal overholdes.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Verneverdige Susan

Her er damen som skal gjøre våre barnebarn stolte av sine polare røtter.

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!