Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Nyttårsforsett?

Nelly Laursen styrer Svalbard Turns BootCamp hver fredag ettermiddag. FOTO: Eirik Amb Nysveen

Nyttårsforsett?

Vi har alle vært der. Datoen er 1. januar, vi skal trene mer og spise sunnere, heldigvis er det folk som kan bidra.

Tekst:

Publisert:

– Jeg anbefaler at folk tenker langsiktig for å oppnå treningsglede og nå personlige mål, sier Nelly Laursen (38), instruktør på BootCamp i Svalbard Turn.

Hver fredag samles en gjeng til styrketrening med Nelly, og i januar skal man ikke se bort ifra at antallet kommer til å øke.

– Det er ofte mye trøkk i januar, og bra er det, men man bør begynne litt forsiktig. Kanskje starte med en ting eller to som er nytt. Fikser man det, så kan man gå videre. Det er ikke noe poeng å gå løs på seks dager i uken, sier Nelly.

Hun flyttet til Longyearbyen i august, og bor her med mann og tre barn. Umiddelbart startet hun opp BootCamp.

Til daglig studerer hun ernæring gjennom Tønsberg Medisinske Senter.

– Kost og ernæring henger sammen med trening, og skal man holde seg i form, må man også vite hva man putter i munnen, sier hun.

Tilbudet er for alle i Svalbard Turn. Nelly forteller at alderen på deltakerne strekker seg fra 17 til 60 år. BootCamp er styrketrening for hele kroppen, Nelly setter opp stasjoner med tau, traktordekk stepkasser og kettlebells. Deltakerne går sammen to og to, og gjennomfører hver øvelse i 45 sekunder, før det er 15 sekunders pause for å flytte seg til neste stasjon. I løpet av en time trenes hele kroppen.

– Alle kan være med på det. Man jobber sammen to og to, men du konkurrerer med deg selv. Alle som er klare til å bli en bedre utgave av seg selv må komme, sier Nelly.

Før hun kom til Svalbard hadde hun aldri arrangert treningsøkter på denne måten før, bare vært med, men at hun nå «bare» er instruktør syntes hun er helt greit.

– Det er motiverende å se at andre syntes det er gøy, og det er fint å kunne lære bort det man kan og brenner for.

Dersom noen holder på å gi opp underveis i øvelsene kommer Nelly bort for å hjelpe til med motivasjonen.

– Holder de på å gi opp så er jeg der ganske fort, jeg liker å se folk jobbe, og tenker at det er å gi jernet som gir resultater.

Interessen har økt hele høsten, kanskje skyldes det variasjonen i aktiviteter, og at dette er en litt annen måte å trene på. Effektivt er det i hvert fall, og det er kanskje ikke så dumt når nyttårsforsetter skal overholdes.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!