Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Musikalsk skipsagent

Skipsagent: Her er Marion Solheim på jobb som skipsagent ombord skipet «MS Expedition», og går gjennom oppdragslisten med purser Lawrence Anunciacion. FOTO: John Christian Nygaard

Musikalsk skipsagent

Marion Solheim har sommerjobb som skipsagent i Pole Position. Resten av året bor hun i London og jobber beinhardt for en karriere innenfor musikk.

Tekst:

Publisert:

– Jeg tror noen spurte om viagra et år. Det er en del historier om ting som har skjedd her, men det blir på en måte litt hverdagslig til slutt, sier Marion Solheim og ler.

For andre året på rad har hun sommerjobb som skipsagent i Pole Position Logistics, men hun har tilbrakt de fire siste sommerne på Svalbard i ulike jobber.

– Jeg savner Svalbard når jeg ikke er der, og jeg tror mange har et slikt forhold til dette stedet. Man kommer alltid tilbake, sier Marion og smiler.

Som skipsagent går jobben ut på å håndtere det aller meste av behovene de ulike skipene som legger til kai i Longyearbyen måtte ha. Stort sett blir det rutinemessige oppdrag som å skaffe forsyninger og drivstoff, men det kan også by på utfordringer.

– I fjor kom det et skip med norovirus, som er en super aggressiv form for omgangssyken. Vi satt alle med Antibac og var livredde for å få det, sier Marion og ler igjen.

– Var litt redd
Mens hun på sommeren jobber som skipsagent, bor Marion resten i året i London, hvor hun studerer musikk på BIMM, «The British and Irish Modern Music Institute».

– Jeg har alltid sunget, men det tok sin tid før jeg tørte å satse helt på det. Jeg holdt tilbake og var litt redd, sier Marion, og fortsetter:

– Men jeg har bestemt at dette må jeg gjøre. Jeg har ikke noe annet valg, for det er musikk jeg bruker all tiden min på og virkelig vil holde på med.

I tillegg til å synge og spille på instrumenter, er Marion musikkprodusent. Hun er også med i en musikktrio ved navn Rumours, som nå har sluppet sin første singel, kalt «Feel Me», den 17. juli. Den har trioen jobbet med den ett år, og de har også signert en digital distribusjonsavtale.

– Vi håper vi skal bli tatt mer seriøst ettersom vi får sluppet flere låter. I den bransjen må man hele tiden fortsette å bevise seg, sier Marion.

– Alle vil bli popstjerne
Etter sommeren går turen tilbake til London, hvor hun skal ta fatt på det tredje og siste året ved BIMM.

– Det er litt lekeskole. Jeg får en bachelorgrad, men gjør bare ting som er gøy hele tiden, sier Marion og ler.

Hun forteller at hun begynte å studere ved skolen for å få mer tynge og verktøy for å klare seg selv som musiker.

– Musiker er et yrke det er mye kamp om, for «alle» går jo rundt og vil bli popstjerner.Men jeg vil lære meg å lage musikk som jeg fortjener at folk hører på. Jeg har veldig liten tro på flaks. Det er noe man må gjøre seg fortjent til. Flaks hjelper jo, men jeg vil heller jobbe hardt for det og fortjene det hvis musikk blir noe jeg kan leve av i fremtiden.

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!