Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Mer enn bare turn

Helle Jakobsen er leder for de 720 medlemmene i Svalbard Turn FOTO: Eirik Amb Nysveen

Mer enn bare turn

Hun har vært turntrener i 20 år, men utdannet personlig trener er hun ikke før til våren.

Tekst:

Publisert:

Helle Jakobsen kom til øya for første gang i 1994, i dag er hun daglig leder i Svalbard Turn, nå er hun snart ferdig utdannet personlig trener (PT) ved Norges idrettshøgskole i Oslo.

– Jeg ville ha faglig påfyll, og det er viktig med ny input. Det gir meg selv motivasjon til å fortsette også, og det er nok behov for det her i Longyearbyen, det ser jeg.

At valget falt på nettopp idrettshøgskolen var ikke tilfeldig. Studiet er helgebasert, og i februar vil hun ha gjennomført de om lag ti langhelgene i hovedstaden.

– På Idrettshøgskolen er du sikker på at du får det siste som er gjort av studier og forskning som er vitenskapelig dokumentert. Og det at de jobber såpass tett med olympiatoppen, syntes jeg er veldig bra, sier Helle.

En PT blir kanskje ofte forbundet med menn og kvinner som står og roper på deg inne på treningssenteret, men Helle forteller at utdannelsen er så mye mer enn bare det.

– PT-utdannelsen tar for seg hele spekteret. Mange tror du blir ekspert inne i treningsrommet, men det er jo bare en del av det. Har du har konkrete mål legger man opp treningen deretter. Skal man for eksempel gå Svalbard Skimaraton, hjelper det ikke å bare trene vekter.

Nettopp at opplegget tar for seg hele spekteret av trening er viktig for Helle. Ved å ta PT-utdannelsen får hun en mer generell tilnærming til trening enn hva hun har hatt tidligere.

– Jeg har min utdanning innen turn, og det kan bli litt snevert. Selv om turn har blomstret opp den siste tiden, og inneholder mange basisøvelser som har blitt mer populære.

Til tross for at hun har mye å gjøre som daglig leder i Svalbard Turn, har hun ikke sluttet som turntrener, men hun har redusert på antallet timer i hallen de siste årene.

– Nå har jeg bare ett parti i uken, før hadde jeg alle. Det er fordi jobben krever såpass mye, og så har jeg en liten jente hjemme som syntes det er hyggelig å se mammaen sin, sier Helle Jakobsen

Siste nytt i Baksiden

Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!