Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Med fullt hus

Longyearbyen gir muligheter for en masse aktiviteter, fastslår Rune Brendlien. FOTO: Eirik Palm

Med fullt hus

Rune Brendlien går grundig til verks. Slikt blir det quiz-seier av.

Tekst:

Publisert:

Det startet med julequizen og endte på baksiden i Svalbardposten. Rune Brendlien (46) hadde riktig svar på samtlige spørsmål i julekalenderen til Svalbardposten, og nå har premien kommet, en iPhone 6 med full pakke. Når han er innom redaksjonen i en pause på jobben, griper vi sjansen til en prat med vinneren.

– Jeg pleide å løse oppgaver for noen år siden, da Kjell Mork hadde julenøtter i avisa.

Det var nok litt mer leting, og jeg måtte ofte bla i gamle Svalbardposten for å finne svarene, forklarer han om interessen for quiz og kunnskapstester.

– Det går jo på å teste seg selv, og så gir det kunnskap, sier han og forteller at han er opptatt av lokalhistorie, svalbard- eller fangstliv.

Derfor er han også en av mange aktive quizzere i Longyearbyen, og fast medlem av Proletarene, et quizlag fra Longyearbyen skole bestående av André Balterzen, Knut Halvorsen, Tor Selnes og Håvard Tjora, og med Atle Husby som «superreserve».

– Men det går litt opp og litt ned, sier han om resultatene fra quizkveldene på mandagene.

Rune Brendlien kom til Svalbard i 2000, og har siden vært her, med unntak av årene 2006 til 2008. Han er gift og har to barn. Livet på Svalbard gir muligheter for mange aktiviteter, det er et oversiktlig samfunn og kort vei til det meste. For familielivet er det praktisk.

– Jeg er svært takknemlig for all den frivillige innsatsen som legges ned innen idrett og kultur. Det beriker livet her oppe for både barn og voksne, sier han.

I tillegg til quiz er han opptatt av friluftsliv, har drevet rypejakt og revefangst, liker å gå på ski og er skitrener for et knippe 10-13-åringer i Svalbard Turn.

Han har også stilt flere ganger til start på Svalbard skimaraton og Gruverennet til Store Norske, som går de fire milene fra Svea til Bolterdalen.

Av maraton har det blitt ti-elleve renn, både hel- og halvmaraton. Sønnen Vebjørn går i pappas skispor, og stilte første gang i maratonløypa som åtteåring sammen med flere jevnaldrede. Det første året var nok mest bare skitur, men neste gang suste de av gårde.

– Jeg liker å gå på ski, men ikke i konkurranser, sier Rune Brendlien og røper at han aldri har fullført maraton på under tre timer. Tiden er uvesentlig.

Derimot våkner konkurranseinstinktet når det kommer til quiz og kunnskapskonkurranser. I dag gjør nok nettet det litt enklere, men svaret på ett av spørsmålene i julekalenderen i Svalbardposten måtte han inn på butikken for å få svar på. Det var frukten Lise holdt i handa. Riktig svar var en grenadin, og Brendlien ble litt klokere, selv om spørsmålet kanskje ikke var direkte lokalt.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!