Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Intervju av intervjuerne

Lasse Åke Husdal (t.v.), Live Laursen Bertelsen og Pia Bronken Eidesen ble intervjuet tilbake etter å ha portrettert konstituert redaktør i Svalbardpostens lokaler. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

Intervju av intervjuerne

Lasse, Live og Pia har spisset blyantene og stilt inn mikrofonen. Svalbardposten får konkurranse av rykende fersk avis.

Det er torsdag ettermiddag. Tre journalister fra 6. klasse ved Longyearbyen skole setter seg ved lunsjbordet til Svalbardposten.

De henter fram penn og papir, og en mobiltelefon for å gjøre opptak av dagens portrettintervju. Nemlig av undertegnede. Så ringer en annen mobiltelefon og Pia Bronken Eidesen tar den.

– Hei Kine. Det var et godt spørsmål. De tre ler.

Pia forteller personen i den andre enden at hun ikke lenger lurer på det hun ringte for, og legger mobilen tilbake i lomma. Så setter de i gang.

Pia stiller spørsmål på spørsmål. De er sirlig nedskrevet og nøye forberedt. Undertegnede svarer så godt hun kan, Lasse Åke Husdal skriver ned svarene og Live Laursen Bertelsen passer på at mobiltelefonen står i opptak. Hva de spør om kan ikke røpes her, for det blir nemlig publisert i en konkurrerende avis. Kanskje denne uken.

– Først var det et prosjekt i norsken, at vi skulle lage avis. Så bestemte vi at vi skulle selge annonser også, og selge avisen til inntekt for leirskoletur, forteller Pia.

Avisen skal inneholde sport, utenriksstoff, tegneserier og bokanmeldelser, bare for å nevne noe.

– Det har vært veldig gøy. Tidligere i dag har vi samlet inn annonser til avisa, forteller Live.

– Det er gøy å gjøre noe ordentlig ut av det, supplerer Pia.

Hun og Live har altså skaffet annonser og nå har de gjort portrettintervju. Lasse skal skrive sportsnyheter, blant annet om maraton i helga hvor han selv skal gå halvmaraton.

– Jeg får ikke gå maraton fordi jeg ikke er gammel nok, forteller han.

Hvor avisa skal selges, har de ikke bestemt. Kan hende selger de med vafler til, kanskje ikke. Men det som er klart er at de som vil skal få. Og hvem vet, kanskje slo de oss med nyheten både om Svalbard skimaraton og om dette intervjuet.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Verneverdige Susan

Her er damen som skal gjøre våre barnebarn stolte av sine polare røtter.

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!