Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lokale Liverpool-fans lokket

Reiselivssjef Ronny Brunvoll (42) er brennende opptatt av turisme og Liverpool FC. FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Baksida:

Lokale Liverpool-fans lokket

For Longyearbyens nye reiselivssjef er det to ting som gjelder: turisme og Liverpool FC.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2012 kl 08:51

I snart to år har stillingen som reiselivssjef i Svalbard Reiseliv AS stått tom. 1. oktober var det omsider slutt på vikarer og fungerende sjefer. Da var Ronny Brunvoll (42) på plass.

– En del ting har ligget på vent i et par år, men nå skal vi ta tak i ting og jobbe sammen. Blant annet skal det lages en plan for hvordan turismen på Svalbard skal utvikles framover, sier Brunvoll.

Tidligere har 42-åringen vært markedssjef i Sunnmørshallen og reiselivssjef i Geiranger og Ålesund. I vinter så han utlysningen fra Svalbard, søkte og fikk jobb. I sommer kom han til øygruppa for første gang. Kona og er foreløpig hjemme i Ålesund.

– Svalbard er en drøm og et eventyr. Jobbmessig er Svalbard også veldig spennende å markedsføre, med sin urørte villmark og brutale natur, sier Brunvoll.

Han framhever infrastrukturen og Longyearbyens mange overnattingssteder og levende uteliv som klare fordeler.

– Folk i bransjen her er svært dedikerte, med masse drivkraft og kjærlighet til jobben. Det er mye kvalitet i reiselivsnæringen på Svalbard. Faktisk ser flere aktører på fastlandet hit for å lære hvordan man skal legge opp turistaktiviteter best mulig, sier han.

Reiselivssjefen er også imponert over lokalsamfunnet.

– Dette er i høyeste grad et levende lokalsamfunn, og evnen til å gjennomføre ting her er nesten naturstridig. Det skjer noe hele tida, det er nesten så en tenker: «er det mulig å få seg en frikveld?», ler han.

Selv om han kom flyttende fra Ålesund, er han fra Harøya i havgapet øst for Molde, og omtaler seg romsdaling. Sist søndag jublet Brunvoll over at Molde ble seriemester, men hjertet hans banker sterkest for en engelsk fotballklubb – Liverpool.

– På slutten av 1970-tallet kom far hjem med en Liverpool-drakt. Det ble starten på en livslang kjærlighet, forteller han.

Med den lokale fanklubben Liverbirds Svalbard, føler reiselivssjefen seg ekstra hjemme.

– Da jeg var på jobbintervju her, spiste jeg frokost på Svalbar. Der så jeg et skilt på veggen hvor det sto: «This is Anfield». Da ble jeg så glad at jeg måtte ringe hjem og fortelle det, ler Brunvoll, som da visste at han hadde kommet til rett plass.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!