Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Lokale Liverpool-fans lokket

Reiselivssjef Ronny Brunvoll (42) er brennende opptatt av turisme og Liverpool FC. FOTO: ANDERS FJELLESTAD

Baksida:

Lokale Liverpool-fans lokket

For Longyearbyens nye reiselivssjef er det to ting som gjelder: turisme og Liverpool FC.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2012 kl 08:51

I snart to år har stillingen som reiselivssjef i Svalbard Reiseliv AS stått tom. 1. oktober var det omsider slutt på vikarer og fungerende sjefer. Da var Ronny Brunvoll (42) på plass.

– En del ting har ligget på vent i et par år, men nå skal vi ta tak i ting og jobbe sammen. Blant annet skal det lages en plan for hvordan turismen på Svalbard skal utvikles framover, sier Brunvoll.

Tidligere har 42-åringen vært markedssjef i Sunnmørshallen og reiselivssjef i Geiranger og Ålesund. I vinter så han utlysningen fra Svalbard, søkte og fikk jobb. I sommer kom han til øygruppa for første gang. Kona og er foreløpig hjemme i Ålesund.

– Svalbard er en drøm og et eventyr. Jobbmessig er Svalbard også veldig spennende å markedsføre, med sin urørte villmark og brutale natur, sier Brunvoll.

Han framhever infrastrukturen og Longyearbyens mange overnattingssteder og levende uteliv som klare fordeler.

– Folk i bransjen her er svært dedikerte, med masse drivkraft og kjærlighet til jobben. Det er mye kvalitet i reiselivsnæringen på Svalbard. Faktisk ser flere aktører på fastlandet hit for å lære hvordan man skal legge opp turistaktiviteter best mulig, sier han.

Reiselivssjefen er også imponert over lokalsamfunnet.

– Dette er i høyeste grad et levende lokalsamfunn, og evnen til å gjennomføre ting her er nesten naturstridig. Det skjer noe hele tida, det er nesten så en tenker: «er det mulig å få seg en frikveld?», ler han.

Selv om han kom flyttende fra Ålesund, er han fra Harøya i havgapet øst for Molde, og omtaler seg romsdaling. Sist søndag jublet Brunvoll over at Molde ble seriemester, men hjertet hans banker sterkest for en engelsk fotballklubb – Liverpool.

– På slutten av 1970-tallet kom far hjem med en Liverpool-drakt. Det ble starten på en livslang kjærlighet, forteller han.

Med den lokale fanklubben Liverbirds Svalbard, føler reiselivssjefen seg ekstra hjemme.

– Da jeg var på jobbintervju her, spiste jeg frokost på Svalbar. Der så jeg et skilt på veggen hvor det sto: «This is Anfield». Da ble jeg så glad at jeg måtte ringe hjem og fortelle det, ler Brunvoll, som da visste at han hadde kommet til rett plass.

Siste nytt i Baksiden

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

IT-sjiraffen

Gjør det morsomt i hverdagen med kostymer.

Kickboksing-ambassadøren

Serbiske Dragan Petrovic kom til Svalbard for under tre måneder siden og er allerede i gang med å starte verdens nordligste kickboksing-klubb.

I sine aller beste dager

Abhay Prakash fra India tar fag ved Unis og tror han nå lever de beste ukene i sitt liv.

Altmuligdamen Åsne

Hun sitter ikke bare på kontoret. I Ny-Ålesund må alle gjøre litt av hvert.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!