Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Klar til skolestart

Susanne Setten Wingsternes gleder seg å begynne på Longyearbyen skole, som ny lærer. FOTO: John Christian Nygaard

Klar til skolestart

Susanne Setten Wingsternes (33) gleder seg til å ta fatt på jobben som lærer for fjerde klasse på Longyearbyen skole.

– Jeg gleder meg veldig til første skoledag. Nå har jeg gått litt på vent hele sommeren, så jeg ser frem til å møte elevene og de andre lærerne, sier Susanne og smiler.

Torsdag 20. august var det første skoledag, og Susanne tok da fatt på jobben som kontaktlærer for 4. trinn.

– Det er veldig spennende og artig å bli kjent med nye elever. Så er man jo spent på hvordan klassen er satt sammen, sa Susanne da Svalbardposten snakket med henne tidligere i uka.

– Hvordan er det å være lærer for elever i 9-10 årsalderen?

– Det som er så fint er at de er veldig hyggelig mot læreren og at læreren alltid har rett. De har fortsatt ikke kommet i den alderen hvor de skal begynne å gjøre motstand, sier Susanne og ler.

– Hvordan var du selv i fjerde klasse?

– Jeg var ei pliktoppfyllende jente som fulgte med i timen, rakk opp hånda og gjorde leksene mine, sier Susanne og ler igjen.

Hun forteller videre at noe av det som motiverer, er å se fremgangen til elevene gjennom et skoleår.

– Når elevene har satt seg et mål som de jobber mot og lykkes med, slik at de opplever mestring, er det veldig godt å være lærer. Jeg gleder meg over å se fremgangen de gjør.

– Hva slags type lærer er du?

– Jeg er en snill lærer, men jeg stiller krav til elevene. Jeg vil jo at de skal prestere faglig, og da gjelder det å pushe dem litt i riktig retning, sier Susanne og smiler.

Susanne er opprinnelig fra Mosjøen, og flyttet opp til Longyearbyen med mann og tre barn denne sommeren.

– Jeg har vært lærer siden 2001, og jobbet samtidig som jeg studerte. Jeg har bestandig likt å ta ordet og organisere, så det faller meg naturlig som en liten leder, sier Susanne og ler igjen.

– Er det noen spesielle utfordringer knyttet til det å begynne på en ny skole?

– Det er jo en del å sette seg inn i. Blant annet må jeg lære meg navn på de nye elevene, men det går veldig fort, sier Susanne og fortsetter:

– Det er viktig at elevene føler at jeg kjenner dem, at de føler seg inkludert og blir sett. Du skal jo ta vare på hvert individ i klassen, og da er navnet det første man må lære seg.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Basillen som ikke slapp

Stig Pedersen klarte ikke glemme Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!