Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Kim Jong -el

Kim Rune Røkenes (31) vil satse på arbeidsmiljø og gode rutiner som sjef for Energiverket. FOTO: Christopher Engås

Kim Jong -el

Når man heter Kim, og er ung sjef, må man tåle en og annen vits.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2014 kl 10:50

Kim Rune Røkenes (31) er opptatt med å intervjue kandidater til nye stillinger på Energiverket i Longyearbyen. Staben skal økes fra dagens 21,5 til 25, og det skal skje i god tid til det nye renseanlegget skal settes i drift neste år.

Selv sitter Røkenes i en litt uvant rolle. Han ble nylig konstituert i stillingen som sjef for Energiverket fram til 1. oktober neste år. Sjefsstolen hadde han ikke i tankene da han kom opp for et drøyt år siden med samboer Pia, og døtrene Pernille (2) og Nikoline (1).

– Nei, det har gått fort. Men av natur er jeg opptatt av å få utrettet ting, oppnå resultater om du vil. Så ble det til at jeg søkte sjefsjobben da den ble ledig, sier Kim, som kom fra stillingen som nettleder i Evenes Kraftforsyning AS på hjemstedet. At det «bare» ble ei konstituert stilling i ett år, bryr han seg ikke så mye om akkurat nå.

– Nå konsentrerer jeg meg om en del ting som arbeidsmiljø og gode rutiner til perioden er over, sier han.

Kim trives veldig godt i Longyearbyen, og får ikke rost omgivelsene nok.

– Dette er en fantastisk plass å bo. Alt er enkelt å få gjennomført, og det er spesielt trygt og godt for ungene, sier han og skryter uhemmet av barnehagen og servicetilbudet i byen.

Den mektige svalbardnaturen har han også lært seg å sette pris på.

– Jeg er vokst opp med mye natur og friluftsliv, og ønsker å gi mine egne barn muligheten til å nyte naturen på samme måte. Selv om de ikke er så store ennå, har de vært med på et og annet allerede, sier han.

Toåringen Pernille har fått sin ilddåp allerede. Hun har vært med på rypejakt i bæremeis.

– Vi har skutt ei rype. Da vi fikk se den, satte jeg henne ned i bæremeisen og ordnet hørselvernet hennes, før jeg gikk rolig bort og felte rypa. Jeg tror hun syntes det var stas, sier Kim.

Sjefsstillingen medfører mer tid på jobb, men 31-åringen er klar på at det ikke har eller skal gå utover tiden han tilbringer med barna. Biblioteket og bassenget er faste poster hver helg.

Kim mener hans beste og dårligste egenskaper kan være i slekt med hverandre.

– Jeg er veldig bestemt, og det kan være bra og det kan være litt mindre bra. Bra på den måten at man er tydelig, men kanskje ikke så bra på den måten at man kan bli oppfattet som for bestemt, ja nesten sta, sier han.

– Tar du feil?

– Nei, bare av og til. Og med tiden er jeg blitt bedre til å innrømme det i etterkant, flirer han, før han legger til at han mener han er flink til å lytte til hvem det måtte være.

Lytte gjør han intenst da kontordøra svinger opp, og en medarbeider sier:

– Vi må fjerne den hersens jordinga ved trafoen.

Kim tenker seg om i ti sekunder, før han gir resolutt beskjed om hvem som skal kontaktes, og hvem som har ansvaret for å gjøre oppgaven.

– De vitser ofte om Kim Jong-un i Nord-Korea. Men det tåler jeg. Det er sånn der er når man heter Kim, ler Kim.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!