Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

IT-sjiraffen

Linn Aalberg krydrer tilværelsen for seg selv og elevene på skolen med å bruke fargerike kostymer. FOTO: Christopher Engås

IT-sjiraffen

Linn Aalberg (29) trives også som dinosaur og ape.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.11.2016 kl 08:10

– Uten nerden stopper verden, pleier jeg å si. Men å være sånn typisk introvert IT-person er liksom ikke helt meg, sier Linn Aalberg fra kontorstolen sin på Longyearbyen skole, iført sitt sjiraffkostyme.

Mer om kostymer om litt. Rundt Linn finner en rikelig av det en IT-sjef (men ikke sjiraffer) skal være omgitt av. Skjermer, tastatur, utdaterte laptoper, pc-bager, datamus og kassevis av kabler.

Møtet vårt er bare et par minutter langt når det banker på døren. To elever ønsker å låne headsets, og så mumler de noe om ei viss bøtte som står på bordet. Linn smiler og sier pent nei til elevene før de går igjen.

– Da jeg kom hit i fjor høst innførte jeg godteri på kontoret. Det har blitt et populært tiltak, sier hun og nikker mot bøtta som er full av sjokolade.

– Men det er for voksne kolleger, og ikke elever, presiserer hun smilende.

Linn kom til Longyearbyen fra Trondheim og jobb i IT-firmaet Atea som «service level manager» som det heter på utenlandsk. For Linn var det en drømmejobb, men hun ville likevel prøve noe annet, og søkte seg derfor jobb på Svalbard.

– Jeg ante ikke hva jeg gikk til. Før dette hadde jeg ikke vært lenger nord enn Namskogan, sier hun leende.

Så langt har hun truffet blink på trivselsfronten.

– Tidligere hadde jeg litt sånn søndagsdepresjon. Men det er borte etter at jeg kom hit. Jeg gleder meg til hverdagene, for det skjer ting i byen hele tiden, sier Linn.

Datteren Victoria (5) er med på mange av de sprø tingene som Linn finner på. På profilbildet på Facebook står mor og datter oppstilt i hvert sitt Superman-kostyme, og man behøver ikke spørre mange unger om Linn før de trekker fram at «datadama» pleier å kle seg ut.

– Hva er det med deg og kostymer?

– He he. Det er liksom meg det, sier Linn og finner fram blinkeskoene sine. Skoene, som blinker i neon for hvert skritt, har hun på seg hver fredag i mørketiden.

Linn er ikke redd for å bli lagt merke til. Sjiraffkostymet brukte hun på sitt egenkomponerte lanseringsfest en måned etter at hun startet i jobben. På sitt første personalmøte stilte hun i dinosaurkostyme, og Superman-kostymet har blant annet blitt brukt av mor og datter når de er på klatretrening i Svalbardhallen. Nå er det snart advent, og da kommer Linn i diverse «ugly Christmas jumpers», som er blitt et eget begrep i moteverdenen.

– Det nyeste jeg har er et ape-kostyme, og i skapet henger kostymet til disney­figuren Stitch. Og så må jeg få tak i en sånn lekeedderkopp fra Barne tv-serien «Lodde og Linn», sier Linn med barnslig glød i blikket.

– Hva synes elevene om at «datadama» går i blinkesko og kler seg ut?

– Jeg vet i grunn ikke, men jeg tror kidsa digger det, og jeg tenker at fans på ni år er også fans, sier Linn før hun blir litt mer seriøs.

– Jeg lever med den overbevisning om at man ikke får det morsommere enn man gjør det selv. Hvis jeg har det kjipt med meg selv, så er det mitt ansvar å gjøre noe med det. Og hvis jeg kan glede noen andre samtidig, så er det bare topp.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!