Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Fortsatt underveis

Inge Meløy med sønnene, tre år gamle Vinjar (t.v.) og Styrk på fem. FOTO: Birger Amundsen

Fortsatt underveis

Inge Meløy (37) er fortsatt forelsket. Derfor holder han fast på landet, og har slett ikke tenkt å emigrere med det aller første.

Tekst:

Publisert:

– Jeg ble forelsket i 2003, og det er jeg fortsatt, sier han og ler.

Inge er godt kledd der han sitter og betrakter livet på torget i Longyearbyen. Selv om det er tidlig ettermiddag, ligger mørket massivt over landet. Inge holder et øye med noen guttunger som baler i en snøhaug like ved. To av dem er hans egne, Vinjar og Styrk.

Egentlig skulle han vært på jobb, men med planleggingsdag i barnehagen må han som mange andre foreldre selv ta seg av ungene i dag.

Kjærlighetsforholdet, som har vist seg mer varig enn ekteskapet, oppsto da han og kona i februar 2003 dro på en helgetur til Longyearbyen.

Svalbard hadde alltid ligget der i bakhodet et sted og skimret. Etter at han var ferdig utdannet politi i 2000, begynte han i oslopolitiet.

Det hastige besøket i 2003 fikk imidlertid konsekvenser.

– Sigri fikk seg jobb som journalist i Svalbardposten, og noen måneder senere flyttet vi opp. Jeg sa opp jobben og ble med på lasset. Det var deilig.

De neste fire årene jobbet han som turistguide, reiste på lange ekspedisjoner og levde et utstrakt friluftsliv for viderekommende. Blant annet en skitur til Sydpolen, en tur til Grønland og en til Himalaya.

I 2007 trakk han igjen i politiuniform, nå som førstebetjent hos Sysselmannen. Med redningsoperasjoner som spesialfelt.

– For meg er det redningstjenesten som betyr mest. Da får jeg brukt alt jeg har ervervet av kunnskap om å ferdes i naturen til å berge folk.

Men med alt annet som er gøy, finnes det også en vrangside. For Inges vedkommende førte det for et par år siden til en alvorlig nakkeprolaps. Det dempet farta på mannen, men bare for en periode.

Med et havarert ekteskap, og nakkeskade, var det på tide å flytte fokus ørlite. Fra fjell og vidde til blåmyra. Til havet.

– Jeg tok et seksdagers kurs i seiling, og kjøpte en seilbåt på 42 fot. Nå kan jeg ta ungene med på tur, og det er hærlig.

Med seks års åremål er nedtellingen på jobben hos Sysselmannen i gang. Spørsmålet er hva han da skal finne på?

– Jeg tenker masse på det. Ikke minst fordi jeg har en god hverdag med ungene. Det betyr aller mest. Jeg har lyst til å bli værende, og er på ingen måte klar for å flytte ned.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!