Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Føler seg som tenåring

Humørspreder: Slavica Hvengård sprer godt humør og latter i frisørsalongen på Lompensenteret. FOTO: Monika Aaserud

Føler seg som tenåring

Slavica Hvengård (50) løste midtlivskrisa ved å flytte til Longyearbyen.

Tekst:

Publisert:

Den sprudlende dama satt i sofaen hjemme i det store huset i Skåne i Sverige, og ønsket at noe skulle skje. Et Google-søk ledet henne til en annonse om at Saxifraga på Lompensenteret trengte en ny frisør. Hun grep telefonen, og til tross for at søknadsfristen var gått ut, fikk hun jobben.

– Jeg fortalte det til mannen min mens vi spiste middag. Ut av det blå sa jeg: «Jeg har søkt jobb på Svalbard i dag». Han fikk store runde øyne og utbrøt: «Hva!? Klipper man seg der»? Han var mer sjokkert over at det jobber frisører på Svalbard, enn at jeg hadde tenkt til å reise hit, sier hun.

Seks måneder etter landet hun en aprildag på øya hun lengtet til.

– Jeg husker det veldig godt. Det var 20 minusgrader, mye snø, sol og knallblå himmel. Det var så vakkert, sier hun.

Hun flyttet alene. Mannens yrke var uforenlig med Svalbard.

– Han er gartner. Det er vel det yrket som egner seg dårligst her oppe, tror jeg. Det er også viktig å huske på at selv om man er et par over lengre tid, så har man fortsatt egne behov. Han synes det er helt greit at jeg ville i vei for å prøve noe annet, forteller hun.

Paret fant hverandre for fem år siden, og fortsatt kribler det i magen til 50-åringen.

– Jeg er nyforelsket ennå. Alle samtaler avslutter jeg med «puss». Jeg kjefter litt på de andre jentene i salongen når de ikke gjør det samme til sine kjærester, sier hun.

For kort tid siden fylte hun 50 år. Hun pleier å spøke med at å flytte til Longyearbyen er hennes form for midtlivskrise.

– Jeg har i lengre tid hatt lyst til å kjøre motorsykkel. Men jeg vil ikke kjøre alene, det ville blitt kjedelig. Jeg foreslo for samboeren min at han kunne sitte bak meg på motorsykkelen, men det ville han absolutt ikke. Derfor flyttet jeg hit for å leve som en tenåring igjen, ler hun.

– Det må du utdype ...

– He, he. Når jeg våkner i helgene ser jeg på klokka, strekker meg, og sover litt til. Jeg spiser og drikker det jeg vil. Oppfører meg rett og slett som en tenåring. Nå som jeg bare har meg selv å tenke på, så kan jeg jo gjøre det!

Hun synes også det er morsomt å ta seg en fest. Og da drikker hun helst sprit.

– Ja, he, he. Jeg høres nok litt eplekjekk ut nå, men det ligger stort sett i kjeften på meg. Det blir sjeldent mye drikking. Når jeg er ute, så skravler jeg så mye at jeg ikke rekker å drikke, og senere på kvelden, når vi er på Huset, så er jeg så opptatt med å danse at jeg i hvert fall ikke har tid til å drikke, flirer hun.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!