Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Entusiast i Barentsburg

Timofej Rogosjin gjør seg klar til storinnsats på slutten av sommeren. FOTO: Carina Ingeborg Tangeraas

Entusiast i Barentsburg

Timofej Rogosjin i Trust Arktikugol vil gjøre svalbardianere mer kjent med russisk kultur.

Tekst:

Publisert:

„Som ansvarlig for turistarbeidet i Barentsburg og Trust Aktikugol trives Timofej Rogosjin svært godt. Nå i sommer arbeider han med å arrangere konsert med russiske musikere i Barentsburg, Pyramiden, og Longyearbyen.

– Jeg har arbeidet mye med festivaler i Russland, og er ofte med på å organisere dem, forteller han. 38-åringen er opprinnelig fra Murmansk, hvor han har organisert flere slike festivaler. Han liker å eksperimentere med konserter.

– Vi vil gjerne gjøre noe nytt her på Svalbard. Barentsburg er ikke som alle andre steder, sier han. I tillegg er disse typer konserter verken typiske for Norge eller Russland. Han forteller også at det er visse utfordringer med å holde konserter så langt nord, og mye logistikk som må ordnes.

– Det er bare å løse det på best mulig måte, og det jobber vi med nå. Det har aldri vært noe lignende her tidligere, så dette blir en flott start på turistarbeidet til Trust Arktikugol, og en bra avslutning på turistsesongen.

Rogosjin pendler frem og tilbake til Murmansk, men planlegger å flytte hit sammen med kone og to barn, og er svært fornøyd med jobben. Selv om han forstår godt engelsk vil han helst uttrykke seg på russisk, og stiller derfor med tolk.

Den russiske turistsjefen er svært opptatt av samarbeid med reiselivsnæringen i Longyearbyen, og mener at russisk og skandinavisk musikk har mye til felles.

– Et samarbeid mellom de to kulturene kan bli bra, forteller han. Han vil gjerne gjøre Svalbardmiljøet kjent med russisk tradisjonell kultur med en moderne tolkning.

– Det er blant annet poenget med festivalen vi snart skal holde, sier han.

Rogosjin er svært inspirert av den kulturutvekslingen som har vært mellom Longyearbyen og Barentsburg i flere år, og det nordmenn viser på sine egne festivaler, blant annet av tradisjonell art. Nå synes han det er på tide at vi får oppleve litt mer innsats fra Barentsburg.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

IT-sjiraffen

Gjør det morsomt i hverdagen med kostymer.

Kickboksing-ambassadøren

Serbiske Dragan Petrovic kom til Svalbard for under tre måneder siden og er allerede i gang med å starte verdens nordligste kickboksing-klubb.

I sine aller beste dager

Abhay Prakash fra India tar fag ved Unis og tror han nå lever de beste ukene i sitt liv.

Altmuligdamen Åsne

Hun sitter ikke bare på kontoret. I Ny-Ålesund må alle gjøre litt av hvert.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!