Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

En tjuvtitt på sola

8. mars smyger de første solstrålene seg ned i Longyearbyen. Det skal feires og løve-sola til Nora H. Nævdal er logo. FOTO: Line Nagell Ylvisåker

En tjuvtitt på sola

Nora H. Nævdal tok med seg sola til Svalbardposten mandag. Den har vært holdt hemmelig lenge.

Det er stummende mørkt, snø i lufta og det blåser noe skikkelig når sola kommer på besøk til Svalbardposten denne mandagen.

Nora H. Nævdal (11) tar av seg ytterklærne. Dette er det første året hun har vært uten sol på vinteren, men hun tok fargeblyantene i egne hender og tegnet denne som har blitt årets Solfest-sol.

– De andre i klassen tegnet vanlige soler. Jeg tenkte jeg skulle gjøre noe annerledes. Først tegnet jeg en isbjørn, men den ble litt rar, og så var det andre som også skulle lage det. Så da lagde jeg denne løven, forteller hun.

Løven ble til ved en feil. En strek kom på feil plass, og vips så passet det med en løvemanke.

– Ansiktet tegnet jeg til slutt, forteller Nora.

Hun kom til Longyearbyen fra Nøtterøy i høst, sammen med mamma, pappa og lillesøster. Nå har hun snart kommet seg gjennom den første mørketida.

– Jeg har blitt mye trøttere enn vanlig og kanskje litt sliten. Det skal bli godt å få sola tilbake, men alle sier de blir så trøtte når den kommer. Så jeg gruer meg kanskje litt også, sier hun.

Forrige tirsdag fikk hun vite at hun hadde vunnet tegnekonkurransen og at hennes løve-sol blir logoen på årets Solfestuka.

– Jeg ble veldig glad, og det var veldig gøy. Vi måtte holde det veldig hemmelig, men det ble litt feiring hjemme, forteller hun.

Nora har bursdag selveste soldagen, 8. mars. Da skal hun troppe opp på den gamle sykehustrappa og motta heder, ære og den originale soltegningen innrammet.

– Jeg gruer meg litt til det, men det blir gøy også., sier hun.

Akkurat dette med å ta imot prisen for årets soltegning ble det nemlig snakket om i klassen da de tegnet.

– De sa stakkars den som vinner, som må hente bildet, forteller Nora.

– Jeg håper ikke jeg faller eller noe, legger hun til.

Men også Hollywood-stjerner faller på den røde løperen og da er det kanskje ikke så farlig om det skulle skje likevel, konkluderer hun.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Altmuligdamen Åsne

Hun sitter ikke bare på kontoret. I Ny-Ålesund må alle gjøre litt av hvert.

Verneverdige Susan

Her er damen som skal gjøre våre barnebarn stolte av sine polare røtter.

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!