Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Elsker shopping

– Sykkelen får ikke plass i containeren. Den må jeg sende ned med Posten, sier Gun Tone Letting . FOTO: Hilde Røsvik

Elsker shopping

En full container står klar utenfor Reitgjerdet. Tiden på Svalbard er over og alt som er handlet inn skal være med hjem til Halden.

Tekst:

Publisert:

Gun Tone Letting (51) kom til Svalbard på sommerjobb 2. juni 1995. Det tok to år før hun reiste hjem på ferie. Nå har det gått 21 år og det er med blandete følelser hun reiser herifra.

– Tiden har gått så fort, sier hun.

Selv om hun hele tiden har bodd i en mindre hybelleilighet har hun nok av ting som skal sendes ned.

– Jeg er veldig glad i å handle, skjønner du. Jeg har i alle fall vært med på å sikre lokal sysselsetting og næringsvirksomhet i alle disse årene, humrer Gun Tone.

Etter å ha jobbet 16 år som renholder i Statsbygg har Gun Tone tatt en avgjørelse og bestemt seg for å slutte i jobben. Flere bedrifter i Longyearbyen har nytt godt av den samvittighetsfulle jobben Gun Tone har gjort som renholder, deriblant Svalbardposten.

Som takk for jobben har hun den siste tiden blitt bedt med ut på middag, fått gaver og gode ord med på veien videre fra sine faste «kunder».

– Jeg blir veldig rørt av den oppmerksomheten jeg har fått, sier hun.

Gun Tone har tatt over barndomshjemmet på Øberg, rett utenfor Halden. Den ligger på naturtomt og er et større restaureringsprosjekt. Hun har planer om å selge huset og skaffe seg en mer lettvint bolig på litt sikt.

Nå ser hun fram til ferie og til å plukke tyttebær og blåbær i skogen. Hun sier også det skal bli godt å komme ned til sommer og badevær.

– Jeg har savnet å bade om somrene, men jeg har satt mer pris på sommeren enn vinteren her, sier hun. Midnattsola kommer hun til å savne.

Sommerferien har Gun Tone pleid å ta på høsten, da blir ikke vinteren så lang. Da er det også høysesong for loppemarkeder.

– Jeg elsker å gå på loppemarked, men det må jeg bare slutte med. Nå kan jeg lage loppemarked selv. Jeg har litt for mange ting, ler hun.

På hjørnet av huset der hun bor har snøspurven laget rede.

– Jeg synes det er artig å følge med når den flyr inn og ut og bygger rede. I mitt neste liv skal jeg bli snøspurv, den eier ingenting.

Høsten skal brukes til å finne ny jobb i Østlandsområdet og kanskje ta lappen.

– Det vil gi meg mye mer frihet, sier hun.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!