Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Ei ordentlig skoledame

Siv Tove Sødal (49) gleder seg til å ta fatt på den nye jobben som rektor ved Longyearbyen skole. FOTO: John Christian Nygaard

– Ei ordentlig skoledame

Siv Tove Sødal (49) er lidenskapelig opptatt av utdanning. Det lover godt, når hun nå går inn i stillingen som rektor ved Longyearbyen skole.

Tekst:

Publisert:

– Det blir utrolig spennende å se hvordan en skole drives i arktiske strøk, sier Siv Tove, mens hun titter på Platåfjellet gjennom vinduet på kontoret.

– Det er en fantastisk utsikt. Så blir det vel også fire måneder hvor jeg ikke får sett noe. Men jeg skal jo ikke sitte på kontoret og se ut av vinduet heller. Jeg tror dette blir et veldig lærerikt år, sier Siv Tove og smiler.

Hun besøkte Svalbard som turist i april, og forteller at mannen hennes har en familie med sterke Svalbardrøtter. Onkelen og søskenbarna har drevet som fangstmenn og jobbet i gruva i Ny-Ålesund.

– Historiene vi har hørt fra Svalbard, og med den gløden de forteller om naturen og folkene her, har nok påvirket beslutningen vår om å flytte hit. Men det er først og fremst skole jeg er interessert i. Jeg er ei ordentlig skoledame, sier Siv Tove og smiler igjen.

Hun forteller at hun i utgangspunktet har et årsvikariat, og kommer fra jobb som rektor i Kyrksæterøra i Sør-Trøndelag.

– Dit Mullah Krekar skulle sendes?

– Ja, det er derfor alle har hørt om plassen. Nå gikk det jo ikke slik, men jeg tror han hadde blitt godt mottatt han også. Så det hadde helt sikkert gått fint, sier den nye rektoren og ler.

Når denne artikkelen står på trykk har det vært skolestart, men da intervjuet ble gjort gledet Siv Tove seg veldig til å få hilse på alle elevene og lærere.

– Det er bestandig spennende med skolestart. Det er en av de artigste dagene i året. De forventningsfulle blikkene til de yngste elevene er herlig. Det er veldig artig å se unger som utvikler seg og finner sine områder, interesser og styrker.

Den nye rektoren forteller at hun ikke har noen planer om å snu opp ned på skolen. Hun skal videreføre det grunnlaget som allerede er lagt.

– Jeg skal ikke starte en revolusjon. Jeg tenker at alt det som skolen har bygd opp og er gode på, skal jeg prøve å videreføre, sier Siv Tove.

Hun er også opptatt av å utnytte nærheten til naturen og bruke det som en del av undervisningen.

– Jeg tror det å vokse opp som skoleelev her gir deg en ballast og rikdom som du kan ta med deg videre uansett hvor du ender opp som voksen.

– Hvordan trives du selv i naturen?

– Jeg er veldig glad i friluftsliv, og håper å få kommet meg opp på noen fjelltopper og at jeg får noen fine turer med snøskuter når den tiden kommer.

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!