Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

– Det begynte for 20 år siden

Look-alike: Nils Engen blir ofte tatt for å være den britiske sangeren Rod Stewart. FOTO: John Christian Nygaard

Han er Svalbards «Rod Stewart»:

– Det begynte for 20 år siden

Men stemmen sliter han med å etterlikne.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.08.2015 kl 09:20

Nils Engen (65) har bare vært bosatt i Longyearbyen en måneds tid, men har allerede rukket å bli en kjendis i byen. Tar du en ny titt på bildet ovenfor, drar du kanskje kjensel på den britiske sangeren Rod Stewart (70).

– Det er noen år som skiller oss, men ellers er vi av samme størrelse og kaliber, sier Nils og ler.

Det hele begynte med at frisørdama ville prøve noe nytt, for 20 år siden.

– Nå har det bare blitt sånn. For 20 år siden var det ingen som tenkte at jeg ligna på Rod Stewart. Nå er det vel 95 prosent av alle jeg henter på byen som kommenterer det. Så er det noen som ikke tørr å si noe, men du ser det på dem, sier Nils og smiler.

– Hva tenker du om det?

– Jeg har ikke noe imot det. Men jeg begynner jo å lure på hvordan Rod Stewart har det. Det må jo være et helvete, sier Nils og ler igjen.

Skriver autograf
Han forteller at det også blir en del oppmerksomhet når han er utenlands på ferie.

– Når det kommer en kelner bort og vil ha autograf, spiller jeg bare med. Da får jeg ekstra god service, med drinker og alt mulig. Det er kjempe artig, også for de som er med meg ut.

– Blir det noen damer på grunn av stilen?

– Det hadde jeg nesten venta meg, men det har ikke blitt det. Du må få med at jeg er singel, for Rod Stewart som sjekketriks alene går ikke nei, sier Nils og ler.

– Du har ikke vurdert karaoketaxi?

– Det er en del turister som spør om jeg skal synge i taxien, og de kommer ofte med forslag til melodi. Men det er vanskelig å etterligne stemmen til Rod Stewart. Jeg må nok ta noen whiskeydrammer for å greie det, sier Nils og smiler.

– Noe helt nytt
Før han flyttet til Longyearbyen, bodde Nils på Grong i Nord-Trøndelag. Der drev han hotell og et busselskap. Nå er hotellet solgt, og selv om han fortsatt eier busselskapet, har Nils valgt å flytte til Longyearbyen.

– Jeg ville prøve noe helt nytt før jeg ble for gammel, og har en kompis som er god til å overtale. Men jeg har ikke angret et sekund på at jeg dro hit. Longyearbyen er et fantastisk sted med masse hyggelige mennesker.

– Så du har planer om å bli her lenge?

– Ja, men jeg har ei datter på 12 år som flytter opp hit nå etter sommeren. Så det blir litt opp til henne hvordan ting blir, sier Nils.

Siste nytt i Baksiden

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Platåbergmannen

Ser du et lys som beveger seg opp Platåberget etter jobb, er det sannsynligvis Anders Magne Lindseth (60). Ser du ingen lys, går han bare uten.

Kong Kyrre

Siden april har saks og barbermaskin ligget urørt. Kyrre Stræth Fledsberg skal vise datteren hvordan Harald Hårfagre så ut.

Peiser på

Flymekaniker Marcus Krogtoft (33) lærer seg noe nytt hvert år.

Hjerterdamen

Hilde Jørgensen (47) i Kings Bay er trolig den første du møter.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!