Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bitt av den arktiske basillen

Her er Linn Cecilie Blekkerud (35) på seiltur ved Sveabreen. Siden hun kom opp til Svalbard i mai og begynte i ny jobb som markeds- og webkoordinator i Visit Svalbard har hun rukket å bli bitt av den arktiske basillen. FOTO: Tina Fagerheim

Bitt av den arktiske basillen

– Jeg tror aldri jeg har sendt så mange meldinger på Snapchat som de siste to månedene.

Tekst:

Publisert:

Linn Cecilie Blekkerud (35) er nyansatt markeds- og webkoordinator i Visit Svalbard, og kom til Longyearbyen i slutten av mai. Hun er allerede bitt av den arktiske basillen.

– Det er veldig lett å skulle selge og promotere Svalbard. Det er drømmejobben for en markedsfører som meg, sier Linn Cecilie og smiler.

Hun er vokst opp i Vikersund i Modum kommune, men har bodd i Oslo de siste 17 årene. I tillegg har hun tilbrakt 2-3 år fordelt på Garmisch-Partenkirchen, Paris og Athen.

– Jeg fikk noe besøk da jeg bodde i Athen, men nå har jeg allerede en venteliste av venner som vil komme og besøke meg her. Alle vil hit, sier Linn Cecilie og smiler igjen.

Noe av grunnen til at så mange vil ta turen, er kanskje det at hun har bombardert sine sosiale medier med bilder fra Svalbard.

– Jeg tror aldri jeg har sendt så mange Snapchat som de siste to månedene. Jeg blir jo så begeistra. Det blir nærmest en euforisk stemning på fjelltoppene, og da får jeg jo lyst til å dele det med hele verden, sier Linn Cecilie og ler.

Takket være jobben i Visit Svalbard, har hun i løpet av den relativt korte perioden rukket å få sett mye. For ei med interesse for Sovjet-tida, og som tidligere har reist i Kirgisistan, Georgia, Armenia, Aserbajdsjan og Ukraina, trekkes overnatting i Pyramiden frem som ett av høydepunktene.

– Overnattinga i Pyramiden er noe av det mest eksotiske jeg har gjort. Det var som å ta en tidsmaskin. Kulturhistorien i Longyearbyen, Pyramiden og Barentsburg lar deg kombinere en historisk reise tilbake i tid med store naturopplevelser, og det er noe som er veldig unikt, sier Linn Cecilie og fortsetter:

– Jeg har alltid vært glad i dyr og naturen, og vurderte å utdanne meg til dyrlege før jeg endte opp med statsvitenskap. På en båttur ved Nansenbreen møtte vi fire hvalross som lå og snorka med tenna til værs. Det øyeblikket kan jeg leve veldig lenge på.

– Hvordan er det å flytte fra en by som Oslo til Longyearbyen?

– Jeg har jo bodd lengst i Modum kommune, som har 3000 innbyggere og bare «skau», så det å bo på et mindre sted er jeg godt vant med. Men det er fantastisk å ha naturopplevelsene rett utenfor døra. Jeg har også blitt utrolig godt mottatt her oppe, og jeg føler egentlig ikke at jeg savner noe på tilbudssida, sier Linn Cecilie, og tenker litt:

– Det eneste er kanskje at jeg ikke har klart å finne salmalaks på butikken. Men når det er det største problemet man har her, er det vel egentlig ikke så ille, sier Linn Cecilie og ler igjen.

Siste nytt i Baksiden

Årets solstråle

Ønsker sola velkommen tilbake.

Juridisk doktor i arktisk biologi

Bare det å gå i butikken er et eventyr, innrømmer den eneste Unis-studenten med doktorgrad i jus.

Hot jobb og kalde turer

Isbjørnene passerte tett på, men Alexander Hovland er mest opptatt av Dama, polarhundene og Svalbards hotteste utested.

 
Mekke-Frode

– Klart jeg kan, kunne vært slagordet til Ny-Ålesunds viktigste mann.

Sjefspoteten

Brita Gundersen er ny sjef på Basecamp.

Isbjørnars far

Leken med streken.

Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!