Du må være innlogget for å få tilgang til alle nyheter! Logg inn eller opprett brukerkonto.

Bakeren som som ble

Terje Jakobsen baker boller og brød på Rabalder hver eneste dag FOTO: Christopher Engås

Bakeren som som ble

Terje Jakobsen hadde planer om å flytte til fastlandet, men så ble han i Longyearbyen. Og her ble han gift.

Våren 2013 hadde Terje Jakobsen planer om å flytte til fastlandet og jobbe som baker i Drammen. Det var før han møtte Daniela.

Terje Jakobsen flyttet til Longyearbyen for fire år siden, for å jobbe på Bakerhuset. Våren 2013 trodde han at han var ferdig med Longyearbyen og gjorde seg klar for å flytte tilbake til fastlandet. Han leverte oppsigelsen sin på Bakerhuset, men kort tid etter møtte han grunnen til at han fortsatt er her. I fjor giftet han og Daniela Bastias Jakobsen seg hos Sysselmannen.

– Først så blir man forelsket i Longyearbyen og er her en stund, og så blir man forelsket på nytt, sier Jakobsen

Dermed måtte han også finne seg ny jobb i Longyearbyen. Den nye jobben var han med å skape på egenhånd, da han var med å åpne Rabalder café & bakeri. Jakobsen forteller hva som er det beste med å være baker.

– Det er jobben. Det å lage et produkt fra bare råvarer til du har det helt ferdig. Det er veldig ofte sånn med alt av håndverksfag.
Jakobsen er også glad i å lage mat generelt, ikke bare bake.

– Jeg begynte med kokk og servitørskole i Mo i Rana, men etter første året fant jeg ut at jeg skulle bli baker og gikk bakerskole isteden.

Karrieren som baker startet han på 90-tallet i Svolvær, før han i 2000 flyttet til Tromsø. Der ble han i ti år før han fant veien til Svalbard, og Longyearbyen. Det var det spenningen og det eksotiske med Svalbard som var tiltrekkende for Jakobsen.
Det syntes han selv at er helt greit. For å ha bakevarene klare til Rabalder åpner klokken ti må Jakobsen være på jobb klokken åtte. Som baker har han i mange år jobbet også på natten, men det er det slutt på nå. Det syntes Jakobsen er helt greit, nå som han har en kone å komme hjem til.

Nøkkelord

Siste nytt i Baksiden

Verneverdige Susan

Her er damen som skal gjøre våre barnebarn stolte av sine polare røtter.

Før og etter

Snorre W. Steen har fått oppleve at livet er skjørt.

Usikker, men sikker

Malin (17) er engasjert ungdomspolitiker.

Reiser på slutt etter 33 år

Tove Bendiksen (41) har bodd i Longyearbyen siden hun var 8 år gammel. Nå er hun klar for å prøve noe nytt, og reiser på slutt.

Lærte norsk og ble guide

Russiske Iakov Lebedev (31) jobbet en sommer som guide i Pyramiden for tre år siden. Da han kom hjem til Russland bestemte han seg for å lære norsk. Tanken var å returnere til Svalbard.

Småbarnsmor med glimt i øyet

Kanskje var det utferdstrangen som fikk Ane Hammervoll Bjørsvik (40) til å flytte til Svalbard? Etter åtte år i Longyearbyen har hun ingen planer om å flytte til fastlandet.

Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!